tirsdag 28. april 2009

Norgescup i Grenland, menn junior

Første dagen ble preget av et sterkt Eidsvoll lag som ikke så ut til å lide av at Vegard Breen har blitt senior eller at Alexander Randin har slitt med et vondt kne i sesongoppkjøringen. Alexander Hervåg viste at han har tatt enda et steg fra i fjor og knuste alt og alle og vant gaterittet i ensom majestet. I hovedfeltet vant Endre Lundåshaug spurten og sikret dobbelt eidsvoll.

Hvis fredagen var Eidsvoll sin dag, så var resten av helgen farget i Stavanger sine vante gule og blå farger. På lørdagen var Fredrik Galta fra nettopp Stavanger i et langt solo utbrudd som gjorde at andre lag måtte slite seg ut mens resten av de sterke Stavanger juniorene kunne "hvile seg" i feltet. Når Galta omsider ble hentet gikk så en annen Stavanger junior; Sven Erik Bystrøm (førsteårs junior) fra feltet. han fikk med seg Bjørn Tore Hoem fra Ck Nor. Disse to sammarbeidet godt og holdt unna til mål hvor Bystrøm var sterkest. 3 plass til Ullensaker sin Simen Eisenträger.

Siste dag skilte mye og 15 ryttere var sterkere enn resten og kom avgårde. Fredrik Galta fortsatte sin fremragende kjøring fra lørdagen og kom seg avgårde sammen med Alexander Hervåg. På vei mot mål kjørte Galta fra Hervåg og tok seieren på etappen med 10 sek ned til det 15 manns store feltet, hvor Jo Krogstad Ringheim (Ullensaker) kapret 2 plassen centimetere foran Christian Frivold (Grimstad). Sammenlagt vant Bystrøm foran Hoem og Hervåg.

Helgen ble altså dominert av Stavanger og Eidsvoll. Det er hyggelig å se at Stavanger er tilbake der de har vært en årrekke etter et litt stille fjorår, mens Ck Nor må være veldig fornøyd med helgen og det ser ut som de har fått frem en ener i Hoem. Ellers er også Ullensaker bra med, mens vi forventer og helt sikkert kommer til å sen mer fra Ringerrike og da Daniel Slåtto Gomnes spesielt, senere i sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar