torsdag 30. april 2009

Norgescup Eidsvoll, 1-3 mai

Da er det duket for en ny norgescup helg, denne gangen på Eidsvoll. Fredag er det en 16 km lang tempo løperne skal igjennom. Alltid spennende med årets første temporitt. Favorittene må være Frederik Wilmann, Knut Anders Fostervold og Geir Lien. Frederik Wilmann har kjørt noen gode, korte tempoer for Jokerbianchi tidligere i år, og blir veldig spennende å følge, hvis han er motivert for norgescup vel og merke. Blir også spennende å følge hjemmehåpet Vegard Breen, tønsberg syklist Niklas Åkvik som hadde en veldig god åpning i Grenland og som vant et klubbritt på onsdag (www.tck.no) og Ole Jørgen Jensen som stilte i U23 VM for Norge på tempo i fjor.

Fellesstartene lørdag og søndag kan ende som en kamp mellom laget til tempovinneren fra lørdag mot røkla. Team Jokerbianchi stiller med Stokstad, Stake Laengen og Wilmann. Man skal ikke se bort ifra at dette blir en farlig trio i helga. I tillegg blir det spennende om overraskelsene fra Grenland som TVK laget og Mats Lohne (KCK) kan vise stabil god form eller om det vil svinge litt. Rittet vil uten tvil bli helt annerledes enn forrige helg, mye fordi det dominerende laget den helget, Team Trek Adecco, stiller mye svakere fordi de prioriterer GP Herning i Danmark. Men det betyr ikke at Eidsvoll rittet mangler profiler. Frederik Wilmann er ikke eneste nye fjes, også Gabriel Rasch stiller til start. Proffsyklisten vil nok ikke ofre brudd eller andre skader ved å ofre alt, men kanskje ser vi han i et brudd eller to.

Helgen er også en anledning for de lagene som ikke lyktes helt forrige helg. Nesset CK, Raumerrytterne og Jokerbianchi har litt å revansjere. Rittet er det andre i årets norgescup og det er rimelig å anta at de lagene som brukte forsesongen på å kjøre ritt i utlandet fortsatt har en fordel ved at de har konkurranse farten mer i beina. Spennede blir det i allefall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar