mandag 24. januar 2011

Norges beste sykkellag!

Team Hitec Products - UCK er det høyest rangerte norske sykkellaget. Det profesjonelle norske UCI-registrerte laget, er på årets første UCI-ranking rangert som det 6. beste laget i verden. Målrettet arbeid over tid, sammen med signeringen av en av verdens beste syklister har gitt dem denne posisjonen.

Norsk kvinnesykling i vinden
I skyggen av den eksplosive veksten i norsk herresykling har kvinnesyklingen sakte, men sikkert bygget seg opp i Norge. Det blir stadig bedre felt i Norgescupen, og flere og flere kvinner begynner å sykle. Viktigst av alt ,i hvert fall for toppidretten, så har de unge og lovende norske sykkelkvinnene blitt tatt godt vare på. NCF har hatt et sterkt fokus på kvinnene, og programmet for det norske U23 landslaget har vært rimelig innholdsrikt. Flere av våre største talenter har fått mulighet til å teste seg ut mot internasjonal motstand med flagget på brystet. I tillegg til NCFs satsing har det også vokst frem norske lag, som sikrer de beste norske kvinnesyklistene god matching. Best i klassen har de vært i Ullensaker cykleklub (UCK). I 2009 klarte sykkelklubben på rekordtid å bygge opp et kvinnelig UCI-registrert lag. Fra første dag og frem til i dag har laget vokst seg større og større.

En av verdens beste syklister klar for laget
Kommende sesong ser lovende ut for laget. Inn har nemlig en av verdens beste kvinnelige syklister kommet. Emma Johansson har blant annet verdenscupseiere, èn VM-bronsje og ett OL-sølv på CV-en. Den svenske stjernen har i flere år vært med på å dominere internasjonal kvinnesykling. De to siste sesongene har hun endt på andreplass i verdenscupen sammenlagt, mens hun for øyeblikket er ranket som den fjerde beste kvinnelige syklisten på UCIs ranking. Aldri før har en syklist med en så imponerende merittliste syklet på et norsk lag. Johansson vil selvsagt være soleklar kaptein for det norske laget i årets viktigste sykkelritt. Hun er en garantist for seiere og topplasseringer, og vil være ekstremt viktig for laget. Ikke bare for å bringe hjem resultater laget kan være stolte av, men hennes rutine og erfaringer vil være gull verdt for de unge norske syklistene.

Flere norske talenter får sjansen
For Johanssons innkomst er ikke den eneste forandringen Team Hitec Products - UCK har gjort før årets sesong. De har også satset tyngre på norske talenter enn noen gang tidligere. I fjor var 7 av lagets 15 syklister norske, mens det i år er 8 nordmenn i en stall som totalt teller 11 syklister. I tillegg til nevnte Johansson og de norske syklsitene er det svenske Sara Mustonen og tyske Lisa Brennauer som utgjør laget. De norske syklistene er rutinerte Tone Hatteland (bildet), Kristine Saastad, Emile Moberg, Lise Nøstvold, Frøydis Wærstad, Cecilie Sæterøy Johansen, Johanne Bergseth og Marie Voreland. De tre sistnevnte er nye i laget og de anses alle som noen av de mest talentfulle kvinnelige syklistene i Norge. Med disse signeringene er Team Hitec Products - UCK blitt et slags forbedret norsk (U23)landslag. Laget vil sørge for at de norske talentene vil få matching på det nivået som trengs for å bli enda bedre, samtidig som de får lære, kjøre og trene med en av verdens beste syklister. Dette bør være ideelt for norsk kvinnesykling, noe som igjen vil gagne Team Hitec Products - UCK på sikt. Forhåpentligvis vil vi om noen år få norske kvinner som kniver om seiere i de største rittene. Det er en stund siden sist det skjedde, men dette laget jobber hardt for at vi snart vil få oppleve det igjen.

Hvor viktig er Team Hitec Products - UCK for utviklingen av norsk kvinnesykling? Tror dere laget klarer å fostre fremtidige norske verdensmestere?

6 kommentarer:

 1. Jeg har stor tro Lise Nøstvold. Hun begynte med sykling aktivt i fjor og nå er hun muligens Norges beste. Kan bli veldig god tror jeg.

  SvarSlett
 2. Nøstvold er utvilsomt et naturtalent. Hadde et helt utrolig debutår i fjor. Er ikke mange som starter sesongen som mosjonist og ender opp med å bli Norgesmester. Blir spennende å følge henne videre.

  Det samme gjelder flere andre. Sæterøy Johansen, Saastad og Voreland er lenge blitt sett på som store talenter. Sistnevnte hadde en fryltelig skade for noen år siden (tror hun krasjet med en bil og brakk flere bein), men har kommet strålende tilbake. I tillegg har vi Emilie Moberg, som har taklet seniornivået ekstremt godt, og som er et supertalent. Når vi legger til at vi har en enda yngre syklist (som ikke kjører for Hitec) i Miriam Bjørnsrud, som avslutet forrige sesong med å herje med seniorene (selv om hun var junior) i Norgescupene, ser fremtiden veldig lys ut.

  SvarSlett
 3. Synes det er kjempebra med et norsk lag! Et lag hvor talentene kan utvikle seg (Emilie Moberg virker spennende) og hvor fremtidige norske stjerne kan trives.
  I tillegg må jeg si at det er gøy å ha et norsk lag å heie på! Så dem i RVV i fjor og det var gøy å følge dem. Norsk lag gir omtale i media som igjen kan øke rekrutering. All honnør til lagledelsen og sponsorer!

  SvarSlett
 4. Og igjen - det er på Nord-Jæren det skjer. Rake, Kristoff, Hegreberg og landets lovende juniorer sammen med Hitec Productions, velkommen til VM 2016 i Sandnes og Stavanger!

  SvarSlett
 5. Dere får det til! Bare for resten av Norge å se og lære!

  SvarSlett
 6. Fin oppsummering! Blir spennende sesong dette her. Gøy at det gror bra på kvinnesiden, så får vi håpe at jentene får mer oppmerksomhet etterhvert:-D

  SvarSlett