mandag 17. januar 2011

Nå starter moroa for alvor!

I kveld/i morgen tidlig starter Tour Down Under. Riktignok ble det kjørt et kriteriumsritt på søndag, men det er først nå den offisielle delen av det australske Protour-rittet begynner. Alle etappene er relativt flate, noe som passer godt når så godt som hele verdenseliten av spurtere stiller til start. Det er kun på den tredje og den femte etappen hvor ryttere som liker kuperte etapper har en mulighet til å kvitte seg med spurterne. Ellers bør det ende i massespurt på den første, andre, fjerde og sjette etappen. Alle etappeprofilene kan dere se hos protours.no.

Noen har flere rittkilometere i beina enn andre
Som sagt er de fleste av verdens beste spurtere på plass i Australia. Det kommer til å bli lenge til så mange gode spurtere igjen møtes i en konkurranse, men spørsmålet er hvem som har funnet formen så tidlig i sesongen. Mange av spurterne, som Mark Cavendish, Andre Greipel, Robbie McEwen (bildet) og Tyler Farrar, har ikke kjørt noen ritt siden sesongslutt i fjor. Greg Henderson, Matthew Goss og Michael Matthews derimot er blant dem som har kjørt flere ritt denne måneden. I tillegg kommer en rytter som Elia Viviani som har kjørt en del ritt på velodrom i løpet av vinteren og som med det har mere fartstrening enn de fleste av hans konkurrenter. I tillegg til de vi allerede har nevnt skal man også se opp for raske ryttere som Graeme Brown, Allan Davids, Francesco Chicchi, Dennis Galimzyanov, Fabio Sabatini, Haedo-brødrene, Rojas Gil, Roman Feillu og Jonathan Cantwell. Det er med andre ord mange gode sprintere med. Og da har vi ikke nevnt feltets eneste nordmann, Alexander Kristoff.

HTC, Sky og Garmin ser sterkest ut
Kristoff får en unik mulighet til å teste seg mot verdens beste sprintere, og forhåpentligvis kan han gi dem skikkelig kamp. Han har potensialet, men vi er redd at laget hans kommer litt til kort mot de store lagene. Det kan fort bety at Kristoff aldri kommer i posisjon til virkelig å kunne utfordre dem. I våre øyne er HTC, Garmin og Team Sky de beste opptrekkslagene som er med. Da har vi ikke glemt at OmegaPharma-Lotto har med et sterkt lag, men vi tror ikke de kan måle seg helt med de andre lagene når det kommer til opptrekk. Dels fordi lagsammensetningen er ny og de trenger litt innkjøring, men mest av alt fordi de mangler den siste finishen på opptrekkstoget, nemlig en sisteopptrekker i verdensklassen. Reynes eller Roelandts kan kanskje ta den oppgaven, men de har ikke så mye erfaring i den rollen i et så celebert selskap. Men det er klart at de kan motbevise oss, det er tross alt et par-tre karer på det laget som gjerne vil slå HTC for å bevise at de burde blitt satset mere på i det amerikanske laget.

Ikke bare spurtere
Det er også noen gode ryttere som ikke er spurtere som er med i rittet. Blant de rytterne som må satse på å sprenge feltet på en av de litt mer kuperte etappene finner vi Manuel Cardoso, Jack Bobridge, Michael Rogers, Simon Gerrans, Serguei Ivanov, Alessandro Ballan og Wesley Sulzberger. Disse er nok blant dem som vil prøve seg på noen "sprell" i de få bakkene som er med i rittet, men vi tror en spurter vil vinne sammendraget. Rett og slett fordi bakkene ikke er så harde, de er ikke så mange og det er så mange lag som vil være interessert i å samle feltet til en spurt. Og når alt kommer til alt er det nok spurtduellene de fleste gleder seg mest til. Samtidig som det selvsagt er flere som bare er glade for at de endelig kan si at sykkelsesongen 2011 endelig er i gang. Det virker også til å bli Lance Armstrongs aller siste ritt utenfor USA.

Det er mulig å se oppsummering og høydepunkter fra hver etappe på TV2 Sport og TV2 Sumo hver dag klokka 17.00 og 22.00. Den siste etappen sender de samme kanalene LIVE fra klokka 09.00. På denne siden vil vi satse på å legge ut et kort innlegg om hvordan hver etappe endte tidlig på morgenen, mens vi kommer tilbake med spurtanalyser på ettermiddagene.
Hvem tror dere er den raskeste av de raskeste? Kan Greipel slå Cavendish? Og hva kan vi forvente av Alexander Kristoff?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar