søndag 9. januar 2011

5. plass - Denis Galimzyanov

Denis Galimzyanov ble født i Russland, 7. mars 1987. Den raske rytteren ble profesjonell i 2008 på storsatsningen Katusha. Før det hadde han kjørt på et mindre russisk lag. Galimzyanov har holdt seg trofast til Katusha, og går inn i sitt fjerde år for laget. Vi har troa på at Galimzyanov vil slå skikkelig gjennom neste år. Derfor har vi puttet han på en 5.plass over utenlandske ryttere vi tror slår gjennom denne sesong.

Mange gode resultater
Denis Galimzyanov er en typisk sprinter. I fjor kjørte han inn gode resultater fra start til mål. Tilslutt endte det med 17 topp 10 plasseringer, men den eneste seieren kom på en lagtempo i Vuelta a Burgos. Sesongen endte med fire pallplasser, og en god del fjerde- og femteplasser. Galimzyanov har ofte vært den beste av de nest beste.

Selv om han hadde mange gode resultater i fjor, og hadde et par fine resultater årene før, var det først under Vuelta a España vi fikk øynene opp for han. Der blandet han seg inn helt i toppen. Han kjørte kun 13 etapper før han måtte gi seg. På disse 13 etappene dro han med seg fem topp 10 plasseringer. Alle etappene endte i massespurt. Hans beste resultat var en fjerdeplass, hvor han blant annet spurtslo Allan Davis, Freire, Hushovd og Bennati.

Hjelp fra Cipollini
Galimzyanov mangler kun det siste lille før han begynner å vinne ritt, og vi tror han vil klare det neste år. En av grunnene til at vi har troa på russeren er en av hans hjelpere neste sesong. Den tidligere supersprinteren og verdensmesteren Mario Cipollini skal hjelpe sprinterne i Katusha-laget neste sesong. Det at Cipollini vet hvordan man vinner sykkelritt er det liten tvil om. Om han kan lære bort triks, og kan gjøre Galimzyanov litt tøffere, kan samarbeidet ende med suksess. Som sagt mangler Galimzyanov bare litt på å være helt i toppen, og vi tror at samarbeidet med Cipollini kan gjøre at han kommer seg helt opp i verdenseliten.

Etappeseier i Grand Tour?
Neste år vil Galimzyanov helt sikkert kapre mange gode plasseringer. Han debuterer i Tour Down Under, og vil sammen med Trusov være de raskeste på Katusha-laget. Kanskje kan han vise seg frem allerede her. Ellers har han lov til å håpe på en etappeseier i en Grand Tour. Det kan fort bli for tøft å vinne en etappe i Tour de France, men hvis han kjører Giroen eller Vueltan er det fullt mulig å vinne en etappe. Spørsmålet er om han får nok hjelp fra laget. Laget er nemlig ikke bygget for spurter, men med mange kjøresterke ryttere kan han i alle fall få hjelp til å komme langt opp i feltet. Kanskje er også VM i Danmark et håp for russeren. Kanskje vil han gjøre det samme som sin ”mentor” Cipollini gjorde i 2002.

Vi tror i alle fall på et godt år, og at han skal få sitt definitive gjennombrudd.

Hva tror dere Galimzyanov kan gjøre neste år? Kan Cipollini gjøre han om til en superstjerne?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar