søndag 16. januar 2011

HTC kopierte Team Sky

Tour Down Under startet i dag med Cancer Council Classic. Dagens kriteriumsritt teller riktignok ikke i sammendraget i touren, men det var en fartsfylt og spennende innledning på rittet. På forhånd var det snakket mye om duellen mellom Cavendish og Greipel. De to tidligere kamphanene er for første gang konkurrenter, og siden de ikke alltid har vært verdens beste venner kan man trygt si at rivaliseringen er enorm. I tillegg til de to storspurterne er ryttere som Tyler Farrar, Robbie McEwen og Greg Henderson en del av den imponerende startlista. OmegaPharma-Lotto viste tidlig i dagens ritt at de hadde tenkt til å ta mye ansvar for å samle feltet til en spurt, for å gi Greipel muligheten til å få best mulig start på sin karriere i det belgiske laget. 5-mannsbruddet hadde derfor i realiteten aldri noen mulighet på å holde inn.

Kaotisk spurt
Da de nærmet seg mål var feltet samlet. Lotto, Sky, HTC og Garmin var de dominerende lagene i front, og farten var stor. Faktisk så stor at det ble et par velt. Team Sky gjorde som i fjor og tok kontroll på sisterunden. Men i år ble det ingen stor suksess for laget, for de ofret for mye for å klare å holde på teten. I nestsiste sving ble farten for høy og deres spurter Greg Henderson falt. Det betød at de tre Sky-rytterne i front (som skulle trekke opp Henderson) fikk en liten luke. Han som reagerte raskest var verdens beste opptrekker Mark Renshaw. Han innså faren og med Matthew Goss på hjul tettet han raskt luka til de resterende Sky-rytterne. Mark Cavendish ble litt hindret og trolig litt skremt av Hendersons velt og klarte ikke å følge bakhjulet til lagkameratene. Selv om Sky satt fint i det hadde de mistet sin storspurter og det var lite trøkk igjen i Ben Swift og Chris Sutton (som satt igjen i tet). Dermed ble de et enkelt bytte for HTC-duoen som kunne kopiere Team Skys dobbeltseier fra i fjor. Goss vant foran lagkamerat og superopptrekker Renshaw. Bakfra kom Robbie McEwen i stor fart og kapret tredjeplassen rett foran nesa på italienske Elia Viviani. Komplett resultatliste ser dere på denne linken.

For feltets eneste nordmann, Alexander Kristoff, ble det ingen optimal dag. Hans viktige opptrekker John Murphy var involvert i en velt tidligere i rittet, og selv om han kom tilbake i feltet klarte hverken han eller resten av laget å bringe han i vinnerposisjon. Det endte med en 32. plass, men det er først når Tour Down Under for alvor startet på tirsdag at det gjelder å være i toppen. Det som er helt klart er at HTC går inn i rittet med enorm selvtillit. I tillegg til dagens første- og andremann har de jo tross alt også en Mark Cavendish i bakhånd.

Kan HTC fortsette dominansen i Tour Down Under eller kommer Greipel og de andre spurtkanonene sterkere når rittet starter for alvor?

3 kommentarer:

 1. Satt og så rittet i morgen, og fy f... så deilig det var å komme i gang igjen. Det kriblet godt og adrenalinet bruste hos meg selv og rytterne. Kristoff kommer når det gjelder.

  SvarSlett
 2. Gleder meg til en spennende sykkelsesong og til å følge bloggen. Synes oppriktig at det ikke er noen som skriver bedre om sykkel enn dere i Norge.

  Dybde og bredde, norsk og internasjonalt. Alltid interessant lesning.

  SvarSlett
 3. Simon: Deilig med sesongstart nå :) Vi har også troa på at Kristoff slår til når det gjelder som mest.

  Mort: Tusen takk, det var veldig hyggelig sagt.

  SvarSlett