fredag 28. januar 2011

Joker Merida med et massivt rittprogram!

Procycling.no annonserte i dag rittprogrammet til Joker Merida denne sesongen. Laget har økt budsjettet og hentet inn mange nye ryttere før denne sesongen. Med et lag fullt av lovende og ambisiøse syklister har lagets største problem virket til å være å gi alle rytterne god nok matching. Programmet som ble presentert i dag er såpass massivt at her er det anledning til å gi alle rytterne mange utfordringer. Sesongstarten er allerede 7. mars i det franske endagsrittet GP de Lillers. Det følger så ytterligere to endagsritt, før sesongen for alvor begynner med Tour de Normandie. Dette er et stort ritt, og det starter 21. mars. Det er nok også på denne tiden at laget for første gang "deler seg". For fra 17-20. mars arrangeres Istrian Spring Trophy. Rytterne som ikke er med på laget til Normandie får mulighet til å vise seg frem i dette rittet. I denne perioden er rittprogrammet tett og det legges opp til at både U23 laget (med blant annet Stake Laengen og Robinson Bugge) og "førstelaget" skal få vist seg frem. For U23 gutta i laget vil U23-utgaven av Flandern Rundt være høydepunktet denne våren. Det rittet arrangeres 8. april. Joker Merida vil i år satse mye mer på Norgescupen enn de har gjort de siste årene. Selv om det ikke er sikkert at de sender toppet mannskap, vil de ha med ryttere som har langt flere konkurransekilometer i beina enn de hjemlige konkurrentene.

Det ene høydepunktet etter det andre
Etter mange konkurranser i utlandet i mars og april vil fokuset rette seg mot Norge i mai og juni. De vil fortsatt kjøre flere konkurranser i utlandet i denne tidsperioden, men det er på denne tiden at de fleste norske UCI-rittene (Ringerike GP, Rogaland GP og Tour of Norway) arrangeres. I slutten av juni er det NM, noe som blir viktig for laget. De har et rittprogram i juni som bør sørge for at mange av lagets ryttere er i form til NM. Joker Merida er helt sikkert ekstremt sugne på den norske mesterskapstrøya. Etter å ha vunnet den to år på rad i 2006 og 2007 har de måttet se at proffene har stukket av med den gjeve trøya de siste tre årene. Høstsesongen er ikke like tettpakket som vårsesongen, men til gjengjeld er rittene enda litt større og mer prestisjefulle. De beste får kjøre ritt som Paris-Corréze, Tour de l'Avenir (hvis Norge kvalifiserer seg?), Tour of Britain og Tour of China. Lagets nest beste ryttere vil prøve å markere seg i hjemlige ritt som Norgescupen og Festningsrittet.

Alle vil få muligheten til å vise seg frem
Det er veldig gledelig å se at Joker Merida har fått på plass et så imponerende og sterkt rittprogram. Tidligere år har de nærmest satt et "fast lag" som kjører så godt som alle rittene. Det har gjort at de rytterne på laget som ikke har vært en del av denne faste oppstillingen har fått kjøre svært få ritt. Det har ikke vært så veldig farlig, siden de har hatt en relativt liten stall og fordi det har vært rimelig store kvalitetsforskjeller på rytterne i laget (mye fordi en del av rytterne har slitt mye med skader). Når de i år har et så ekstremt godt lag, både kvalitets- og kvantitetsmessig, har de vært nødt til å utvide rittprogrammet. Det har de heldigvis også gjort. Ryttere som ikke starter i de første rittene vil raskt få mulighet til å vise seg frem i internasjonale ritt, fordi laget har flere ritt som overlapper hverandre. På den måten vil disse rytterne få den matchingen de trenger og veien frem til startplass i de største rittene er betraktelig mindre. Det tror jeg er avgjørende for motivasjonen til rytterne og ikke minst for at alle skal kunne utvikle seg.

Det er også stor variasjon i rittene laget skal kjøre. Her finnes det mange muligheter for både spurtere, klatrere og offensive ryttere. Til og med tempokometen Reidar Borgersen har fått noen ritt spesialdesignet for å få han i form til VM, hvor laget håper at han skal få muligheten til å representere Norge. Laget har flere kuperte ritt på programmet enn de noen gang tidligere har hatt. Med ryttere som Remme, Rake, Wilmann, Sørtveit og Stake Laengen på laget er det vanskelig å argumentere mot at det er meget klokt. Men det som er viktigst av alt er det at laget skal kjøre mange ritt som blir sett på som store utstillingsvinduer. Det er veldig skuffende hvis laget ikke leverer minst en rytter til proffsirkuset etter årets sesong. Med det programmet de skal kjøre er det massevis av muligheter for rytterne til å bevise at de fortjener en proffkontrakt.

Er dere fornøyd med Joker Meridas rittprogram?

6 kommentarer:

 1. fantastisk blogg, keep up the good work!

  SvarSlett
 2. Jepp, må berre seie meg samd i det. Super blogg!

  SvarSlett
 3. Fantastisk bloog ja!

  Heia Stian Remme! =)

  SvarSlett
 4. Er helt enig, har lest hver eneste post dere har publisert siden januar i fjor :)

  SvarSlett
 5. Det er imponerende anonym! Da har du kjempet deg gjennom en del dårlige innlegg, dårlig språk og håpløs synsing :) Håper du holder følge i enda ett år!

  SvarSlett