mandag 10. januar 2011

Tidligere sesongstart enn planlagt for Thor Hushovd

Nyhetsbrev Thor Hushovd

Sesongen 2011 er i gang for alvor
En meget glad og stolt Thor Hushovd reiste fra Hamar søndag morgen kl.05.00 for å rekke tidligste fly til Alicante hvor Garmin Cervelo starter sin første treningssamling som varer til 19.januar. Idrettsgallaen ble et flott punktum på sesongen 2010 hvor suksessen på sykkelsetet har utløst full uttelling på priser det er mulig å vinne for en toppidrettsutøver i Norge. Thor har vært og er fortsatt den som baner vei for sykkelsportens vekst i Norge. At det norske folk verdsetter hans prestasjoner gjort i 2010 er med og gir en ekstra motivasjon inn i en ny sesong full av spennende muligheter.

Etter samlingen sammen med Gabriel Rasch på Kanariøyene medio desember har Thor fått flere gode skiturer i Grimstad og på Hovden. Skitrening er godt påfyll for både kropp og sjel; bruk av hele kroppen kombinert med norske naturopplevelser er godt å ha med seg når asfalt blir treningsunderlaget de neste 10 månedene. På samlingen i Calpe er det fokus på mengdetrening for å bygge grunnmur inn mot sesongoppkjøringen. De fleste på Garmin Cervelo er med på samlingen unntatt de som kjører Tour Town Under i Australia, hvor bl.a. spurtkanonen Tylor Farrar er.

Som navnet Garmin Cervelo tilsier så fortsetter Thor å sykle på Cervelo sykkel. Det er han meget fornøyd med, få om noen, kan matche Cervelo på utstyrsutvikling. Den spesiallagede Paris-Roubaix sykkelen var en suksess i fjor, den vil også bli viktig for å oppnå et av Thors største mål denne sesongen nemlig å vinne denne prestisjefylte brosteinsklassikeren.

Sesongåpningen blir noe tidligere enn det som først var planlagt, nå starter han med Mallorca Rundt 5.-9.februar. Dette er enkeltløp slik at det er ikke sikkert han kjører alle løpene. Rett etter er det klart for Tour de Oman 15.-20.februar. Så kommer klassikerne tett som hagl:

26.februar Het Volk, Belgia
9-15. Mars Tirreno Adriatico, Italia
19.mars Milan San Remo, Italia
26.mars E3 Harelbeke, Belgia
3.april Flanderen Rundt, Belgia
6.april GP Schelderpreis, Belgia
10.april Paris Roubaix, Frankrike

Etter dette legger han inn en 5 ukers treningsperiode med mye mengdetrening før California Rundt 15.-22.mai markerer starten på andre halvdel av sesongen.

Sesongen 2010 er historie nå er det om å gjøre en optimal jobb framover som teller. Mark Twain sa det på en treffende måte: ”Hemmeligheten ved suksess er hardt arbeid. Det er derfor det er en hemmelighet for de fleste”.

Vi gleder oss til en ny sykkelsesong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar