fredag 21. august 2009

Boasson Hagen motarbeides?

dagens etappe valgte Team Columbia å bruke Edvald som opptrekker istedenfor som spurter. Etter to 3 plasser de siste dagene var dette mildt sagt sjokkerende. Ikke bare ga Columbia bort muligheten til å vinne etappen, men de sørget også for at Edvald ikke fikk bonussekunder og dermed forverret hans sammenlagtplassering. Vi så det i Polen rundt også at Edvald ikke fikk backing av laget. I fjor mente jeg at Edvald hadde mye å takke Columbia for når han vant, men i år har jeg begynt å tenke at han kanskje vinner på tross av, og ikke pga laget. Noen som er enige? Så hvordan gikk det med Renshaw som ble trukket opp perfekt av Edvald? 7. plass. I rest my case!

3 kommentarer:

  1. Jag håller med...Jag misstänker att man troligen ville ge Renshaw chansen att köra för seger snarare än att direkt motverka EBH men samtidigt sker det på EBHs bekostnad.

    Dessutom eftersom EBH kommer att lämna Columbia så hade man kanske lättare för att ge Renshaw chansen på EBHs bekostnad. Innan Eneco tour startade så verkade det på Lövkvist att det var EBH man hade bestämt sig för att köra för under loppet så deras agerande idag var bara konstigt.

    SvarSlett
  2. Slik jeg ser det har Columbia i år hatt en tendens til å gape over for mye. Ikke bare skal de vinne sammenlagt, men de skal også vinne alle etapper og alle trøyer. Vi har sett bevis på dette i Polen rundt når EBH skulle trekke opp Greipel så han kunne prøve å vinne alle spurtetapper, samtidig som EBH skulle ha nok krefter til å vinne sammenlagt. Et annet eksempel er fra Giroen hvor Løvkvist i rosa trekker kjører spurttog for Cavendish og brenner mye krefter på det.

    Det at Columbia bruker hele laget som opptrekkstog i spurtene er grunnen til at de vinner så fabelaktig mange etapper, men jeg tror det også er hovedgrunnen til at de sjelden vinner etapperitt sammenlagt (unntatt de som blir avgjort i spurter og på tempo).

    I går er jeg enig i at det så ut som at Columbia tenkte at EBH ikke hadde klart å vinne de forrige dagene (to 3.plasser) så da måtte de isteden prøve noe annet. Noe som ikke overraskende endte mye, mye verre.

    SvarSlett