fredag 14. august 2009

Kort nytt 14 august

2 etappe av 4 dagers Tønsberg ble i dag kjørt og seieren gikk til danske Reihs som spurtslo Gabba. Dagens overraskelse var Bersveen Støen på en flott 3 plass, bare fire sek bak vinneren. Jeg synes juniorklassen i Norge i år har holdt relativt lavt nivå (basert på norske resultater ute i Europa i denne klassen), og for øyeblikket holder Ringerrike lekestue. M15-16 synes jeg er ekstrem interressant. I dag vant Sandnes sitt stor talent Daniel Hoelgaard foran "hjemmefavoritt" og vinner av gårsdagens bakkeprolog Sondre Holst Enger. I tillegg har dagens 3 og 4 plass, Thomas Larsen og Andreas Døssland vist imponerende takter i lang tid. Sist nevnte er en skikkelig tempohest og Larsen (bror til landslagssyklist Cecilie Larsen tror jeg) vant nylig det lokale rittet Odderøya opp hvor han hadde bedre tid enn alle seniorene og juniorene til den hardt arbeidende klubben KCK. I tillegg skal det nevnes at stortalentet Kristoffer Skjerping ikke stiller i Tønsberg.
PS: gledelig å se Ole Jørge Jensen tilbake igjen i M Senior etter skade.

Frederik Wilmann er fortsatt på andre plass sammenlagt i Frankrike. En 13 mann stor gruppe gikk hjem med 20 sek på feltet hvor Kristoff tok spurten.

Startfeltet til Oslo GP er klart, i tillegg til de norske stjernene og Armstrong finner vi Voigt, Gilbert, O'Grady, Haussler, Lancaster og Pellizotti. Vannvittig bra startliste! Så ikke Petter Northug på startlista selv om han var innvitert, turte ikke stille opp siden det ikke var barne sykkelritt? I så tilfelle går Tour of Norway for Kids rest før Oslo GP Petter :=)