torsdag 13. august 2009

Sjalu danske

VG sine nettsider kan vi i dag lese at den danske landslagstreneren Lars Bonde gjør opprør mot dagens ordning når det gjelder hvor mange syklister hver nasjon får stille med i VM. Han mener det er for dumt at en eller to syklister kan skaffe en nasjon full VM kvote.

Det at danskene eventuelt hadde fortjent 9 mann i VM har jeg store problemer med å se. Riktignok har de regjerende VM bronsjemedaljør i Matti Breschel og er han i god form er han en medaljeoutsider i år også, men at han trenger 8 mann rundt seg eller at Danmark har 8 andre strålende syklister. Riktignok har danskene større bredde enn oss nordmenn, men vår trio Arvesen, Hushovd og Boasson Hagen bør matche danskenes svar (Bak, Breschel og Fuglesang) og vel så det. Så kan jeg si meg enig at noen flere nasjoner burdde fåt et sted mellom 3 og 9 mann, slik at et VM kan bli jevnere og gullet ikke alltid blir delt ut til de absolutte topp nasjonene.

Hvis vi skal synse rundt de norske sjansene synes jeg de ser veldig gode ut. Den ovenfornevnte trioen har alle medaljemuligheter på en maksdag. Bak dem vil nok slik det ser ut i dag (med hensyn til formutvikling) Rasch og Wilmann være de viktigste og sterkeste hjelperne. I tillegg mener jeg at Nordhaug, Remme, og enten Hegreberg, Vold eller Nybø (to av de tre) bør få resten av plassene. Jeg håper vi sender med en mann i det første håpløse bruddet som går fra start av. Det ville vært fantastisk Norgesreklame å ha det norske flagget i trøyeform i TV ruta i et par timer foran mange millioner seere. Dessuten ville den syklisten som gikk i bruddet og fikk oppleve publikumsstøtten (spesielt fra tusenvis av elleville norske sykkkelfans) ha sin livs dag på sykkelen og fylt på motivasjonstanken noe så sinnsykt. Det kan bli morsomt. Pressekonferanse om en halvtime angående VM.

8 kommentarer:

  1. Ja han er sjalu, men det forhindrer ikke at han har et poeng i det han sier.

    Forstår godt at han, og andre, synes det er merkelig at en eller to ryttere som gjør det bra kan få med seg 7-8. I verste fall kunne det jo vært 7-8 mosjonister, selv om det ikke er tilfelle for Norge.

    Merkelig og urettferdig måte å ta ut ryttere på, men jeg koser meg også litt over at det går i norges favør.

    SvarSlett
  2. Vi får ha med folk som ikke har noe der å gjøre på grunn av at Edvald og Thor er så gode, er ikke det litt rart? For å sette det litt på spissen så blir det som at Norge skal få komme til VM i fotball på grunn av at John Carew og John Arne Riise er så gode.

    SvarSlett
  3. Hehe, intet er nytt under solen. Danskene er sjalu på Norge igjen. Det er smertelig for dem å se at "lillebror" Norge har bedre idrettsmenn/ toppsyklister enn dem. De ser på seg selv som en supernasjøn, men i idrettsverden er de bare dverger. Og det har de ikke forstått.

    SvarSlett
  4. Mannen har jo rett. Norge har ikke ni kvalifiserte ryttere. Når det er sagt kan dette VM'et bidra til å rette på akkurat det. Ryttere som Wilmann, Norhaug og Remme har vært kvlaifisert for protouren en stund allerede. Forhåpentligvis kan også de trinnet under ta steget opp når Wilmanns plass i JB blir ledig. Kristoff bør òg være aktuell for noen av sprintlagene. En god opptrekker og potensielt en stor spurter.

    Mest spennende blir det å se om Wilmann nå kan holde seg selv i skinnet til det teller. Han kan fort bli overivrig med de kjempekreftene sine. Får han anledning til å sitt i ro til det gjenstår noen mil kan det bli riktig bra. Skal han få prøve seg må han vel imidlertid helst komme seg i brudd.

    Jeg gleder meg uansett til å følge et ritt der Norge bør være et av legene som styrer. Gid det var van Oudenhove som satt i lagbilen. Da kunne vi fått sett litt av det Norge har manglet: peiling på lagkjøring i sykkel. Kaggestad og Paasche er sjarmerende som kommentatorer, men følger en dansk TV, som tidvis hyrer inn eksperter som Rolf Sørensen får kommenteringen en helt annen dybde.

    Tre ting i én post, men det blir moro å følge VM i Norges nye nasjonalsport:)

    SvarSlett
  5. At danskene stadig sutrer om sine nordiske naboer, er blitt en vane.
    Norge har to-tre syklister i favorittklassen, Danmark strengt tatt ingen. Toppsyklister vil kunne ha stor nytte av middels gode hjelperyttere (så mange som mulig) for å vinne, en middels god syklist vil ha liten nytte av middels gode hjelperyttere.
    Sammenligningen med fotball halter litt, fordi hjelperyttere er der for å gjøre reisen "så behagelig så mulig" for toppsyklistene på laget, i fotball er det omvendt, der må de beste jobbe hele tida og gå i bresjen/kompensere for de middels gode.

    SvarSlett
  6. Jeg synes det virker som at Wilmann har roet seg litt ned i løpet av året, virker som at Gino sin innvirkning har gjort han godt. Hvis det skal tas ut en 9 mannstropp, hvem synes dere at burdde være med?

    SvarSlett
  7. Jeg følger ikke med så mye på sykling at jeg kjenner våre beste syklister, men synes det er feil at de skal hakke på Norge som om det var "vi" som hadde satt reglene. Det har vært helt greie regler inntil lille Norge ender opp med 9 deltakere. Dette er jo kjempeflott, og jeg håper våre to beste kandidater ihvertfall kan få den hjelpen de trenger for å gjøre det bra. Utrolig spennende å se på.

    SvarSlett
  8. Stemmer, sykkel, men synes også det kan virke som om Wilmann er noe tøffere i hodet ift å tørre på riktig tidspunkt. Han er sterk nok til å tette lukene når han skal og sterk nok til å rykke på de tøffeste plassene. Nå får vi bare håpe han har litt flaks også, så kan han få vist seg skikkelg frem i VM.

    Jeg tror

    Hushovd
    Arvesen
    Hagen
    Rasch
    Wilmann
    Remme
    Nordhaug

    i den rekkefølgen kommer til å få plass, men synes det er veldig vanskelig å si noe om de neste få plassene. Noen av gutta i U23-klassen er gode nok, men de bør kanskje også kjøre U23?

    SvarSlett