onsdag 9. desember 2009

BMC

Det sveitsisk-amerikanske laget BMC har skaffet seg et godt mannskap til 2010 sesongen. Med syklister som Hincapie, Ballan, Kroon og Burghardt må laget gjøre en god vårsesong. Semiklassikerne og klassikerne bør være preget av mange BMC ryttere i finalen. Med på klassikerlaget skal vi ikke se bort ifra at vi nordmenn får med Alexander Kristoff. Det blir i så tilfellet som læregutt og med rutinerte herrer som Kroon og Hincapie lærer han i så tilfelle av de beste, noe vi nordmenn kan nyte godt av om noen år. Mange sier at BMC er avhengige av en god vårsesong for å få et wildcard til touren, men med Evans og Santambrogio i laget tror jeg wildcardet allerede er sikret.

Grand tour laget deres er ikke så dårlig som mange skal ha det til. Riktignok mangler de litt både i spurtene og i de verste fjellene, men Satambrogio og rutinerte Moos er ikke fryktelig sårlige til å klatre. I tillegg kan Hincapie tidvis klatre godt og han har rutinen til å takle en treukers tour bedre enn alle andre. Cadel Evans har heller aldri vært vant til å ha med seg mange hjelpere på slutten av monsteretappene så det vil ikke bli noen ny erfarinf for han.

Spurtkvalitetene er der det står dårligst til for dette laget. Heldigvis for oss nordmenn. Det bør bety at Alexander Kristoff får mange muligheter til å spurte inn gode plasseringer. Det negative med det er at det ikke blir noe særlig med opptrekkstog for nordmannen. Det finnes flere syklister som er sterke nok til iallefall å sette Kristoff i gode posisjoner, selv om de ikke har tempoet til å takle den siste kilometeren i samme tempo som f. eks. Columbia toget. Kristoff debuterer forøvrig allerede i Tour Down Under i januar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar