onsdag 30. desember 2009

Team Sky

En av grunnene til at 2010 sesongen blir ekstra spennende sett med både internasjonale og norske øyne er Team Sky sitt inntog i sykkelverdenen. Laget har bygget opp en rytterstall som gjør at de kan kjempe om seieren i nesten alle sykkelritt de stiller opp i. De har gode og lovende klatrere i Løvkvist, Possoni og John-Lee Augustyn. I tillegg har de sin store ener i Bradley Wiggins og i tillegg mye rutine i Dario Cioni og Sylvan Calzati. Laget vil også være med langt fremme i vårklassikerene. Arvesen, Boasson Hagen og Flecha utgjør et sterkt trekløver på brosteinsløpene med en god blanding av rutine og ungdommelig mot. I tillegg har laget Simon Gerrans og Thomas Løvkivst som vil være godt fremme i Ardennen-klassikerene.

Laget mangler kanskje en ener i massespurter men Boasson Hagen, Russel Downing, Greg Henderson og Chris Sutton vil garantert samle inn en god del seire. Laget består ellers av sterke ryttere med en god blanding av talent og rutine. Laget har i tillegg ryttere fra 11 forskjellige nasjonaliteter. For oss nordmenn er det først og fremst Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug som vi skal speide etter i feltet.

Jeg ser ingen grunn til at ikke neste sesong skal bli EBH sin beste noensinne. Etter at han ble senior har han bare blitt sterkere og sterkere for hvert år som har gått. Han har i tillegg kommet til et lag som har klokketro på han (det sa forsåvidt Columbia at de også hadde) og som vil gi han støtte i de fleste rittene han sykler (der falt Columbia litt igjennom). Så langt har Boasson Hagen falt litt igjennom når løpene har gått over 25 mil, men får han rettet på det så er han blant favorittene i Flandern rundt og Paris-Roubaix. Han har også som mål å vinne en etappe i Tour de France og selv om det ikke bare er å hente seire i Frankrike så er det vel få som ikke tror at han får til akkurat det.

Kurt Asle Arvesen kommer til å få et løft i 2010 sesongen! Det mener i hvertfall jeg, men så trodde jeg også at 2009 skulle bli hans beste sesong noe som ikke slo helt til. Grunnen til at jeg allikevel har tro på at Arvesen slår grusomt tilbake i år er at han har fått et miljøskifte. Akkurat som Hushovd var lojal mot Credit Agricole har Arvesen vært lojal mot CSC. Vi så alle at Hushovd har hatt godt av litt nye omgivelser og impulser og det samme tror jeg kan gjelde for Arvesen neste sesong. Rittprogrammet hans vil være likt med det han har kjørt de siste årene i CSC med vårklassikere og touren som høydepunkter. Arvesen vil styre troppene, men vil nok også være veldig interessert i å vise at han kan sykle inn resultater på egenhånd også. Kommer han til avslutninger på løp i en liten gruppe er det få som klarer å takle Arvesen sin lurhet og avslutning.

Lars Petter Nordhaug vil først og fremst være en arbeidsmaur. Han vil få i oppdrag å hente utrolig mange drikkeflasker i 2010 og vi vil garantert se han forran i feltet og dra x-antall mil. Jeg tror han vil gjøre den jobben så godt at han vil få noen egne sjanser i enkelte løp. Han viste under tiden i Joker Bianchi at han er best når været bli som verst. Jeg kan allerede se for meg en skikkelig "dritt dag" i Spania rundt med Nordhaug i et langt utbrudd som skal kjempe om seieren. Det er ikke ofte det er dårlig vær i vueltae, men når først regne kommer i det rittet kommer det så til de grader også. Det er på slike dager, dager når resten av feltet aller helst vil bli igjen i senga på hotellet at Nordhaug kan vise seg frem. Skulle Nordhaug vinne et ritt neste sesong vil det nesten alene gjøre hans 2010 sesong vellykket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar