mandag 23. november 2009

Hvilket lag er årets overgangsvinner?

Dere har allerede kåret Astana til klar taper på overgangsmarkedet. Nå er det på tide å plukke ut en vinner. I denne kåringen kommer vi ikke utennom de nyetablerte lagene. Det er kanskje vanskelig å sammenlikne hvor gode nyetablerte lag har vært på overgangsmarkedet i forhold til de som kun skal gjøre noen forandringer i stallen. Den vurderingen er opp til dere. Husk at dere finner alle overganger på denne siden. De nominerte er:

Team Sky: det ny etablerte laget har hentet inn flere norske- og andre gode syklister. De største navnene er nok Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen, Flecha, Gerrans, Løvkvist, Henderson og Sutton. Ryktene svirrer fremdeles om rundt laget. De har to ledige plasser på laget som de ønsker å fylle med Wiggins og Ben Swift.

Team Radioshack: er laget som har hentet de fleste det er verdt å hente fra Astana (og noen til). De største stjernene på laget er: Lance Armstrong, Levi Leipheimer, Brajkovic, Horner, Klöden, Paulinho, Popovych og Gert Steegmans.

BMC Racing Team: kan nok nesten kalles nyoppstartet. Selv om de har litt historie er det kun som et middels ok amerikansk lag. Nå har de derimot rustet opp kraftig med de to siste verdensmesterne på landevei (fellesstart) Cadel Evans og Ballan. I tillegg har de hentet Kristoff, Hincapie, Burghardt, Kroon og den meget lovende italieneren Mauro Satambrogio (den nye Cunego?).

Caisse d'Epargne: har riktignok mistet gode syklister som Joaquin og Daniel Moreno, men de har erstattet dem med Brushegin, Cobo Acebo, Moreau (egentlig en forsterking?) og Mauricio Soler.

Vacansoleil: blir nominert mer fordi de utrolig nok har klart å beholde sine beste syklister til tross for en overraskende god fjorårssesong. Spesielt var Hoogerland og Bozic veldig gode. De har mistet litt erfaring i noen nederlendere og Baden Coocke, og har erstattet de med blant annet Feillu brødrene. Det geniale med den signeringen var ikke bare nivået på brødrene, men også at det med 90% sikkerhet gir dem Tour de France wildcard. Har også hentet opptrekker Ongarato.

Oppdatering: TV2sporten har også laget en oversikt over overgangene som dere finner her.

2 kommentarer:

  1. Moreau en forsterkning?? JA!

    Dessuten bommer du litt når du skriver at Team Radio Shack har hentet alt som er verdt å hente fra Astana - ALBERTO CONTADOR??!!

    SvarSlett
  2. Som sagt de fleste, men Astana har beholdt den viktigste. Hittil...

    SvarSlett