torsdag 12. november 2009

Team Ringeriks-Kraft

Norge har fått sitt 4. UCI kontinental lag. Norge har i et par år skreket etter flere UCI lag. Interessen for sporten har skutt i været, det samme har antall deltakere i Norgescup løp. Det eneste norsk sykkelsport har manglet er sponsorer som ser potensialet i den markedsføringsmuligheten et sykkellag med sponsorens navn som lagnavn gir. I år har det endelig dukket opp flere slike sterke aktører. I tillegg til de etterhvert tradisjonsrike lagene Sparebanken Vest-Ridley og Joker Bianchi, har Plussbank Cervelo og Ringeriks-Kraft i år gått tungt inn for å etablere flere norske lag i Europa.

Team Ringeriks-Kraft er et lokalt lag. Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt glad i at syklister får sjanser på grunnlag av fødested fremfor det de viser av talenter og egenskaper som syklist. Når det er sagt så må jeg raskt legge til at det er svært få steder i Norge det dukker opp flere talenter enn i Ringerike. Derfor er dette laget preget av ekstrem lav gjennomsnittsalder, faktisk kun første og andre års seniorer. Da sier det seg selv at det er mye talent i gjengen, men det vil ta tid å bygge opp laget til et høyt internasjonalt nivå. Pressemeldingen fra laget legger heller ikke skjul på at det vil bli forsiktig internajonal matching, og et stort fokus på Norgescupen. Sesongens høydepunkt blir nok utvilsomt Ringerike GP på hjemmebane. Laget er i likhet med Joker Bianchi basert i Ringerike, og kanskje kan dette bli et salgs rekrutt lag for Joker Bianchi? Følgende ryttere skal sykle for laget i 2010:

Sivert Dybvigstrand: kommer fra Ringerrike sykkelklubb og har sin styrke i spurter. God i gateritt.

Audun Brekke Fløtten: markerte seg som en av de sterkeste i det sterke juniorlaget Ringerike hadde i 2008. Har tatt overgangen til seniorklassen ganske greit og er et spennende navn for fremtiden.

Daniel Slåtto Gomnes: er i mine øyne den mest spennende rytteren som tar steget fra juniorklassen til senior nivå i 2010 sesongen. Vant NM fellesstarten for juniorer allerede i sitt første år i klassen. Slet tidlig i årets sesong etter blant annet en del skader, men ble bare bedre og bedre etterhvert i sesongen. Et navn og notere ned allerede, og kanskje den mest spennende syklisten på dette laget!

Jonas Gullingsrud: har også vært en sterk bidragsyter til Ringerike sine sterke junior resultater de siste sesongene. Kommer sikkert til å utvikle seg i takt med laget, og kan bli farlig for noen og enhver i spurter neste sesong.

Eirik Kasa Jarsleth: har ved flere anledninger i år vist at han er den Ringerike syklisten som har tatt seniornivået best. Utrolig interessant syklist som virkelig trenger de utfordringene dette laget kan gi han for å utvikle sitt talent. Han er allerede klar for litt tøffere matching enn det Norgescupen kan by på.

Christer Jensen: er en ultra offensiv syklist som ikke er redd for å ta en sjanse selv når norske proffer sitter i feltet. Dette viste han i Sandefjord GP og Oslo GP i år. Trenger enda mer stayer egenskaper, men har allerede en god mentalitet og offensivitet i kjøringen sin. Ingen dårlig avslutter!

Stian Saugstad: En tempohest! Et av Norges aller største tempotalenter. Blir en utfordring å takle overgangen til seniorklassen på fellesstarter, men på tempo knuste han allerede de fleste i år. Har i form av sine tempoegenskaper en sjelden spisskompetanse. Hvis han får dyrket denne samtidig som han blir bedre i fellesstarter har vi en ny stjerne i sikte!

Martin Uthus: er en sterk syklist som blir spennende å følge videre. Har ikke så veldig god kjennskap til hans kvaliteter, men det får han sjansen til å bevise i dette laget.

Aslak Sørensen Værnes: tok et skritt i år og var en av de aller sterkeste juniorrytterne i Norge i år. Han er utrolig seig og offensiv i avslutningen av løp. Tar neste sesong steget opp i seniorklassen. Tror at hans kjørestyrke sørger for at overgangen ikke blir for brå. Trenger i likhet med resten av gutta på laget tid til å utvikle seg.

3 kommentarer:

  1. Gratulerer med bloggen....kom igjen sykkelfolk, her er det bare å sette igang :-)

    Jan

    SvarSlett
  2. Utrolig hyggelig med positive tilbakemeldinger. Tror vi har en stor sykkelsesong foran oss, spesielt sett med norske øyne så forhåpentligvis blir det mye aktivitet på siden.

    SvarSlett
  3. Hallo gutta. Siden dere nå er på GC i 2 uker så håper jeg dere legger inn litt info her på bloggen :-) her hjemme må vi turryttere klare oss med skiturer og spinning inne.

    Håper dere får ett strålende opphold, hils alle gutta.

    SvarSlett