onsdag 28. oktober 2009

En liten analyse av Plussbank Cervelo

Plussban Cervelo har nå signert alle de 9 rytterne som skal representere dem i debutsesongen, og jeg hadde tenkt å presentere og komme med et par subjektive meninger. Tre av rytterne ble allerede presentert for noen uker siden. Morten Mørland, Christian Frivold og Åsmund Sivertsen er alle unge, sørlandske talenter som nok trenger litt tid på å ta det internasjonale nivået.

Torgeir Strandberg går under samme kategori som de tre ovenfornevnte. De fem som utfyller laget kommer ikke fra sørlandet, men vil nok utgjøre den sterkeste kjernen av laget.

Adrian Gjølberg har kjørt for Raumerrytter i de to sesongene han har vært senior. Han er en angrepsvillig og relativt kjøresterk rytter. Dette er ingen dårlig rytter, spesielt ikke i norsk sammenheng, men vil nok også han trenge litt tid på å ta nivået.

Øystein Stake Laengen er en spennende rytter akkurat som sin bror Vegard Stake Laengen. Han er også eneste rytter på laget med litt internasjonal erfaring. Han kjørte en halvsesong som stagire rytter for Team Trek Adecco. Han viste også på siste etappen av Ringerrike GP at han på en god dag kan levere gode internasjonale resultater.

Niklas Åkvik er en spennende rytter som hadde problemer med å ta senior nivået i første sesong, men som i år tok et voldsomt steg og viste seg som en av de mest kjøresterke nasjonale rytterne. Spesielt vårsesongen hans var veldig god. Spennende å se om han kan ta et like stort skritt neste sesong også.

Jon Anders Grøndahl har ikke vist seg frem så mye de siste sesongene, og har ikke klart å ta de store skrittene de siste sesongene. Forhåpentlighvis blir neste år et godt år for han.

Ole Jørgen Jensen er i mine øyne den mest interessante rytteren i dette laget. Etter at han slo igjennom med en knallsterk og veldig overraskende seier i U23 NM i 2008, har han stabilisert seg i norgeseliten. Han er kjøresterk, men han har ingen spisskvalitet. Dette gjør at han ofte kommer høyt oppe på resultatlista, men sjelden vinner.

Laget som har base på sørlandet mangler to av de beste lokale syklistene i Krister Hagen og Jan Fredrik Grue, og jeg kunne også ønsket å se ryttere som Filip Eidsheim og Ola Lorentz Aasvold på et UCI lag, men kanskje ligger det litt i kortene at de nå går til Sparebanken Vest - Ridley? Plussbank Cervelo har utvilsomt et ungt og spennende lag, men de vil nok trenge litt tid på å etablere seg, i hvertfall 2-3 år.

1 kommentar:

  1. Blir spennede å følge denne gjengen, som utvilsomt vil være et spennede lag når de nå tar på seg den samme drakten og skal kjøre sammen. Der finnes utvilsomt mange som gjerne skulle hatt en plass på laget, av hensyn til geografisk tilhørighet eller av hensyn til sportslig potensiale. Når alt kommer til alt har her 9 unge ryttere fått en unik mulight til å ta de neste stegene videre. De vil i dette laget få en ramme rundt og et sportslig apparat som mange vil misunne dem. Jeg både håper og tror at de vil bruke vinteren godt, og stille sterkt rustet til neste år. I allefall har de alle insentiver i verden til å gjøre nettopp det. Det blir nå opp til guttene selv å bevise at de har det potensialet som vi mener de har.

    Michael Mørland
    Plussbank Cervelo
    Støtteapprat

    SvarSlett