lørdag 24. oktober 2009

Mye frem og tilbake!

Det har den siste tiden vært mye frem og tilbake i et par veldig viktige sykkelsaker. Den første gjelder Contador sin fremtid. Det er ingen tvil om at årets vinner av Tour de France ønsker seg bort fra Astana. Problemet er bare at han har kontrakt med laget for neste sesongen. Tidligere i uka kom beskjeden at flere lag, inkludert Astana, ikke hadde fått godkjent sin Protour søknad. Dermed sier regelene at Contador og resten av rytterne på lagene som ikke fikk godkjent lisenssøknaden kan skifte lag vederlagsfritt. Dette bekrefter i dag UCI, men andre medier hevder Contador ikke tør å skifte før advokaten hans sier at er greit. Det er flere lag som venter på å signere Contador, blant annet Quickstep, Caisse d'Epargne og Garmin.

Den andre saken som det har vært litt frem og tilbake om er nettopp beskjeden som kan "redde" Contador, det at flere lag ikke har fått invilget en Protour lisens. Blant lagene som opprinnelig stod på lista over lag som ikke fikk godkjent søknaden var Astana, Caisse d'Epargne, Team Sky, Euskaltel og Saxo Bank. Saxo Bank hevdet at problemet var at laget hadde sendt inn noen kopier av enkelte papirer istedenfor orginalene. De fikk rettet opp det i løpet av en dag, og da ble også søknaden godkjent. Resten av lagene har frem til 20 november med å få orden i sysakene sine.

PS! Det er bare timer igjen av avstemningen som kårer årets norske sykkelseier. Det ser ut til å bli en kamp mellom EBH sin seier i Gent-Welvegem og Hushovd sin grønne trøye. Din stemme kan avgjøre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar