lørdag 10. oktober 2009

Før Paris-Tours

I morgen går Paris-Tours av stabelen, den nest siste klassiskeren og for mange den siste viktige konkurransen for sesongen. Vi nordmenn har med Rasch og Arvesen. Favorittene er mange, men de heteste er nok fjorårsvinner Gilbert, Ferrar, Greipel og Haedo. I tillegg har vi flere outsidere som Voekler, Joaquin Rodriguez, Hammond, Boonen, Chavanel, Freire, Pozzato, Samuel Sanchez, Ballan, Ciolek, Casper og Bozic. Startlisten finner dere her. Som dere kanskje forstår av navnene ender som oftest løpet i en spurt, men det er også muligheter for de som liker å angripe i småbakker. De finnes det nemelig en del av på slutten.

Det som gjør Paris-Tours så spennende er at noen gjerne løsriver seg fra feltet i disse småbakkene og kommer foran feltet inn på det ca 2 km oppløpet som går rett frem. Dermed blir det en spennende taktiskutfordring for de foran. Skal de kjøre det de kan for å komme inn foran feltet, eller spare på litt for å vinne spurten i gruppa man har kommet seg avgårde i? Les denne oversikten fra sykkelekspressen for enda flere detaljer. Klassikeren er kanskje ikke den med høyest status, men det er alltid god underholdning for oss TV tittere.

TV2 sender rittet på TV2sport og Eurosport sender som alltid når det er spennende sykkelritt. Eurosport starter sendingen 15.00. Det er også muligheter for å se rittet online. Denne siden viser en oversikt med linker til flere streams (listen kommer ikke opp før i morgen formiddag). Trolig vil nok også cyclingfans ha en slik oversikt. En av leserne har også tipset oss om at også cyclingnews vil ha en LIVE oppdatering, men denne er med tekst ikke bilde og lyd. Hvis noen vet om noen flere gode sider så skriv det gjerne som en kommentar.

OPPDATERING: TV2 kommer akkurat nå med noen få oppdateringer fra rittet på denne siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar