onsdag 14. oktober 2009

Tour de France 2010

Neste års tour ble i dag presentert og det kom et par overraskelser. For det første synes jeg det er veldig positivt at de har beholdt prologen. Akkurat den blir høy interessant for oss nordmenn, som vil ha to av favorittene i Hushovd og Boasson Hagen. Lagtempoen er fjernet noe jeg synes er helt fantastisk. Det vil bidra til at løpet ikke setter seg til de grader tidlig, og det vil gagne de rytterne som er sterke selv, men som mangler et lag med de ferdighetene som kreves for å takle denne tempo formen. I tillegg er det en brostein etappe, hvor 11 av de siste 30 km blir kjørt på det røffe underlaget.

Når det gjelder fjellovergangene er det litt vanskelig å si hvor gode disse blir før vi får hele profilen, men jeg kan allerede garantere at Pyreneene får en mye viktigere rolle i neste års tour kontra det vi så i år. Det skulle også bare mangle. Feltet.dk har profilen på noen av fjelletappene og slik de ser ut synes jeg det ser ut som at tour ledelsen har gått på samme blemme som i fjor. Etter at de har besteget det siste fjellet for dagen vil vi ikke se nedoverbakke, men et målseil! Det at de f. eks ødelegger klassiske Colombier og Madeleine ved å avslutte etappen med 2 mils utforkjøring og en mil med flater er litt skammelig. Dessuten er ikke Alpe d'Huez med, trolig vil ikke Prudhome trekke oppmerksomheten bort fra pyreneene sitt 100 års jubileum.

For å oppsummere vil touren bli veldig spennende og kreve enormt mye. Vi vil bli servert en smakebit av brosteinsklassikerne, ardennes klassiskerne og en del sidevind i tillegg til de vanlige fjelletappene og en lang tempo på nest siste etappe. Jeg er ikke like optimistisk og entusiastisk som Johan Kaggestad som karakteriserer løypa som den mest spennende noensinne. Til det tror jeg fjelletappene er designet til å bidra med litt for lite drama. Med norske øyne er derimot løypa nærmest skreddersydd. Både Hushovd og Boasson Hagen har store muligheter på grønn trøye. Tror dere de klarer det, og eventult hvem av de tar den?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar