tirsdag 13. oktober 2009

Nytt norsk lag

Thor Hushovd har ikke bare brukt denne sesongen til å kjøre inn råe resultater. Han har også involvert seg i andre prosjekter som kommer oss sykkelfans til gode. Tidligere i år sørget han for full fest i Oslo med Oslo GP, og nå har han skrapet sammen nok penger til å bygge opp et lag på sørlandet. På meg virker det som at de satser primært i Norge i starten, men at de søker UCI lisens for å bli kontinental lag og dermed kunne konkurrere i resten av verden.

Har ikke klart å finne ut så mye detaljer rundt hvem som skal være med i laget annet enn at Ragnhild Kostøl er aktuell som trener (hun er allerede trener for en del syklister i KCK), og at Morten Mørland, Christian Frivold og Åsmund Sivertsen (bilde av de tre) skal være de første syklistene som er på plass. Se heller ikke bort fra at navn som Mats Lohne, Johannes Andås og Krister Hagen også dukker opp på rytterlista etterhvert. Så får vi se om de får lokket Jan Fredrik Grue bort fra SPV. Noen som vet noe mer eller har hørt noen rykter om ytterligere syklister eller hvem som blir sportsdirektør?

Personlig håper jeg laget slipper til noen andre syklister enn bare sørlendinger. Ryttere som Fillip Eidsheim, Ole Jørgen Jensen og Lorents Ola Aasvold fortjener også en sjanse. Slik jeg ser det vil et UCI lag bare bestående av sørlendinger bli ganske labert de første par sesongene, så et par forsterkinger fra resten av landet kan komme godt med. Når det er sagt er jeg veldig glad for at slike fantastiske prosjekter vokser frem i sykkelnorge. Vi heier allerede på team Plussbank Cervelo som laget skal hete og de kommer nok til å bli en del omtalt i denne bloggen.

6 kommentarer:

  1. Hei,

    Gøy at du allerede heier på + Bank Cervelo. :)

    Jeg kan lekke noen små nyheter til deg videre (ettersom jeg sitter i styret og har vært en av konseptbyggerne for laget).
    Ryttere vil ikke bare bestå av sørlandsryttere, men det skal være plass til ryttere fra regionen på laget, så lenge de kan være utfordrere til en plass. Og det skjer steg for steg. Noen er allerede gode nok.
    Og vi forhandler allerede med flere ryttere utenfor regionen, som vil være med å danne + Bank Cervelo.

    Støtteapparatet:
    Her har ting begynt å forme seg.
    En viktig brikke i et lag som satser som dette.

    Sportssjefrollen blir delt mellom 2 personer:
    Thor-Inge Kostøl blir hovedsportssjef, og vil dele jobben med Bjørnar Vestøl (tidligere proffsyklist og Grimstadgutt).

    Et spennende lag blir presentert med alle sponsorer og støttespillere rundt laget i tiden fremover!! Følg med! Dette blir gøy!

    Med vennlig hilsen

    Trond Christoffersen
    Mediaansvarlig
    +Bank Cervelo

    SvarSlett
  2. Tusen takk for informasjonen. Det virker som at dere virkelig satser seriøst og jo mer jeg hører om prosjektet jo mer optimistisk blir jeg på deres og norsk sykkelsport sine vegner. Håper dere får opp en skikkelig hjemmeside med god informasjon som oppdateres jevnlig slik at det blir lett for oss sykkelfans å følge dere. Det ville jo vært positivt for alle parter om + Bank Cervelo ble litt allemannseie. Hvis ikke kan du jo fortsette å fore oss med oppdateringer :) Masse lykke til med laget!

    SvarSlett
  3. Dette blir gøy!!! Etter å ha vært med i Team Hushovd i en årrekke, fulgt Tor gjennom TF, NM og VM har jeg sett frem til dette.
    Håper at dette laget kan gi oss DET norske laget, som jeg er sikker på at de fleste norske sykkelentusiaster har ventet på!!!
    Lykke til alle sammen, både til lagledere, syklister og det norske folk.

    SvarSlett
  4. Hei igjen :)

    Veldig positivt å lese svar fra dere begge to!
    Sykkel i Norge er blitt en stor idrett på kort tid, og større skal det bli.

    Webside knyttet til laget skal selvsagt opp - og alle detaljer knyttet til laget, administrativt, sponsorer og ellers annet - jobbes det med effektivt i disse dager.

    Blir et ungt, spennende sykkellag, som ønsker å markere seg! Fremtiden blir spennende!

    Mvh

    Trond Christoffersen
    Mediaansvarlig
    + Bank Cervélo

    SvarSlett
  5. PLUSSBANK CERVÉLO TAR FORM!

    Med stor interesse fra regional og nasjonal presse, ble det nye sykkellaget i Norge presentert for allmennheten tidligere i oktober. Vi som har jobbet med dette en stund, er stolte over å kunne presentere et så gjennomført godt konsept som vi har, og vi kommer stadig nye og store steg videre mot vår debutsesong.
    Tiden går fort, men ting faller på plass hver eneste dag. Og mens det jobbes aktivt i de administrative kulissene, så jobbes det også meget aktivt med det sportslige. Vi skal være meget gode på alle plan, og laget skal i sin helhet bygges opp på en profesjonell plattform.

    Det er med stor glede vi i Plussbank Cervélo i dag kan presentere alle våre 9 ryttere for vår debutsesong. Med disse 9 rytterne har vi fått et slagkraftig lag, med unge lovende syklister og med en høy sørlandsk prosentandel, - akkurat slik vi håpet. Laget er sterkt nok til å være med å prege sykkelritt hvor vi er representert, noe som har vært en litt underordnet målsetning, men viktigst av alt – dette er ryttere som er unge og sultne, de har klare mål for utviklingen sin og de har tent på idéene og tankene bak laget, Plussbank Cervélo.

    Plussbank Cervélo 2010:

    Christian Hals Frivold (1991) (Grimstad)
    Torgeir Strandberg (1990) (Vennesla)
    Åsmund Sivertsen (1988) (Birkenes)
    Morten Mørland (1986) (Grimstad)
    Adrian Gjølberg (1989) (Tønsberg)
    Øystein Stake Laengen (1989) (Asker)
    Niklas Åkvik (1989) (Tønsberg)
    Jon Anders Grøndahl (1988) (Lørenskog)
    Ole Jørgen Jensen (1988) (Halden)

    Sportslig apparat:

    Thor Inge Kostøl (Sportssjef) (Kristiansand)
    Bjørnar Vestøl (Ass. Sportssjef) (Grimstad)
    Ragnhild Kostøl (Trenerkonsulent) (Kristiansand)

    Videre presentasjon av ryttere, støtteapparat og sponsorer vil skje i løpet av tiden fremover, og all presse vil informeres og inviteres til dette.

    Med sportslig hilsen
    Plussbank Cervélo

    Trond Christoffersen

    SvarSlett
  6. Legger til: Tengel S Hjembo 12/2-75 ;)

    SvarSlett