mandag 15. februar 2010

Bennati tilbake på topp - Boasson Hagen på pallen og i ledertrøya!

For første gang siden 28. februar i fjor vant den italienske spurteren et sykkelritt. Det skjedde på dagens 2. etappe i Tour of Oman. Italieneren som aldri kom helt tilbake fra skaden han slet med tidlig i fjorårs sesongen, virker dermed til å være i rute til vårklassikerene. Han vant etappen foran Farrar og Boasson Hagen. Med de bonussekundene han fikk for tredjeplassen i dag skal Boasson Hagen, gitt at det ikke ble kapret noen bonussekunder innlagt på etappen av Bennati, Farrar eller Casper, etter mine beregninger ha overtatt ledertrøya i rittet. Det er i så tilfellet nordmannen sin andre ledertrøye på like mange etapperitt så langt i år.

Dagens etappe ble preget av et brudd, som besto av Ben Gastauer (AG2R), Kristof Vandewalle (Topsport Vlaanderen-Mercator), Alex Dowsett (Trek Livestrong) og Alexander Kristof sin amerikanske lagkamerat Jackson Stewart. Disse ble lett hentet inn.
En runde før mål spurtet Lieuwe Westra (Vacansoleil) for det han trodde var seieren, men oppdaget etterhvert at han ikke hadde vunnet.

Som sagt var det Daniele Bennati som vant foran Tyler Farrar og Edvald Boasson Hagen. Med dagens gode etappe leder nå Edvald Boasson Hagen alle de tre trøyene i rittet. Sammenlagt, poeng-og ungdomskonkurransen.

Etter dagens etappe sa Boasson Hagen at han manglet litt på toppfarten nå i starten av sesongen, men at han ville gjøre det han kunne for å beholde ledertrøya resten av rittet. Med tanke på den avsluttende tempoen skal det være mulig for han å vinne sammenlagt.

Til Syklingens Verden sier Alexander Kristoff at han var tenkt som opptrekker i dag også, men at John Murphy mistet hjulet, og at han kanskje ikke passer helt som opptrekker. Han sa også at han hadde tatt en del vind tidlig i løpet, og at han følte seg sliten mot slutten av etappen. Allikevel endte han på en ok 17.plass. Det er synd at ikke Kristoff har fått egne sjanser i Oman siden han viste god stigning i Qatar. Hvis han skulle klare å bite seg fast i fremste gruppe de neste dagene er det lov å håpe på en topp 10 plassering. Det ville vært et bra resultat når det er så mange gode spurtere med i rittet.

En annen nordmann som viser god stigning er Gabriel Rasch. Han har som mål i år å blande seg inn i seierskampen i en semiklassiker og da må han vise Cervelo ledelsen allerede nå at formen er så god at han kan slippe å dra på alle lagkameratene. De neste dagene burde passe Rasch veldig bra og han er nok veldig motivert for å vise seg frem. Lars Petter Nordhaug mister nok sin mulighet til å vise seg skikkelig frem i morgen siden Edvald dominerer rittet så langt. Han kan bli en veldig verdifull hjelperytter for rudsbygdingen. Ikke bare kommer han inn i et lettere kupert terreng som passer han godt, han er også en utrolig lojal hjelper og kommmer til å gi alt for å hjelpe Edvald Boasson Hagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar