lørdag 6. februar 2010

Morgendagens norske sykkelhelter - Lorents Ola Aasvold

Fjorårets sykkelkomet i Norge var utvilsomt Lorents Ola Aasvold. Rytteren fra TVK (Trondhjems velocipedklubb) begynte med sykling så sent som i 2007, men slo igjennom allerede i fjor ved å vinne norgescupen sammenlagt. 21 åringen kom litt ut av det blå ifjor og mange (inkludert meg må jeg innrømme) trodde nok at det var et blaff at han vant en etappe og ble nr. 2 på en annen og sammenlagt i første Norgescup ifjor. Det var så langt ifra et blaff man kan komme. Han tok raskt over ledertrøya i Norgescupen og takket være god og jevn kjøring hele sesongen vant han den også sammenlagt. En utrolig sterk prestasjon av rytteren som hadde en 4. plass sammenlagt i trønderfestivalen som beste plassering før fjoråret. I år vant han forresten samme løpet sammenlagt.

Årets sesong bli veldig viktig for Aasvold. Ikke bare skal han bevise at han klarer å kjøre inn gode resultater når han nå blir passet bedre på av konkurrentene, han skal også kjøre NM på hjemmebane i Trondheim og han satser nok også på å kjøre seg inn på et continental lag. Opplegget han får i TVK ser ut til å bli veldig bra. De skal kjøre alle de tre norske UCI rittene, og satser også på å få kjøre noen ritt i utlandet. Blant annet håper de på plass i Porec og Istrian Spring Trophy i Kroatia, som er de rittene Sparebanken Vest - Ridley skal kjøre i sesongdebuten. Toppen av kransekaken blir selvsagt NM på hjemmebane. Det blir mange høydepunkter og da er det godt å se at han allerede nå viser at formen ikke har forsvunnet. På TVK sin første samling i år, som ble arrangert på Gran Canaria på nyåret, var han klart best i en bakke test, over 30 sekunder foran Tommy Frengen Evensen (se opp for han i år!) og med Bersvenn Støen på 3. plass.

En slik test tidlig i januar skal man ikke legge for mye vekt på, men at han allerede nå sykler fort er tross alt mye bedre enn om det skulle gått trått. Aasvold er en skikkelig allrounder som plukket poeng i norgescupen både på tempo og spesielt i lettkupert terreng. Han ble også nr. 6 i U23 klassen i RGP, nr. 14 på fellesstarten i NM og nr. 15 på tempoløpet i NM noe som beviser akkurat hvor allsidig og kjøresterk han er. Med det nye norgescup opplegget som kommer i år skal det bli vanskelig for Aasvold å forsvare norgescup seieren, men det er slett ikke umulig. I tillegg blir det spennende å se hvordan han klarer seg mot internasjonale lag og ryttere i år. Har han samme utvikling i år som i fjor blir 2010 nok et trøndersk jubelår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar