mandag 1. februar 2010

Månedens rytter i januar

Vi vil i år gi dere lesere muligheten til å stemme på den syklisten dere mener er månedens syklist. Vi vil etter hver måned nominere noen syklister, ramse opp hva de har fått til den måneden og så er det opp til dere å bestemme hvem som har vært best av de beste. Stemme gjør dere til høyre på siden. De nominerte til månedens rytter i januar er:

Greg Henderson: vant Team Sky sitt første løp, Cancer Council Helpline Classic, som var et gateritt som ble brukt som oppvarming til Tour Down Under. I Tour Down Under fikk han to 2. plasser som beste etappeplasseringer. Han sikret seg også 3. plass sammenlagt, og 2. plass i poengkonkurransen.

Chris Suttton: var sterkt delaktig i at Team Sky presenterte seg så bra i januar. Var opptrekker for Henderson i hele Australia oppholdet, men klarte allikevel å vinne siste etappen av Tour Down Under og bli nr 2 i Cancer Council Helpline Classic. Begge gangene bidro han sterkt til at det ble dobbelt Team Sky.

Andrè Greipel: den raske spurteren vant for andre gang i karrieren Tour Down Under sammenlagt etter å ha tatt 3 etappeseire. Han vant også poengtrøya og ble nr 4 i Cancer Council Helpline Classic. Den tyske sprinteren viste at Columbia HTC ikke gir fra seg sprinthegmoniet så lett.

Vincenzo Nibali: mens de andre sammenlagt rytterne brukte januar til å trene eller begynne å kjøre seg litt i form utnyttet Nibali måneden til å vinne. Italieneren vant tempoetappen i Tour de San Luis, og det kombinert med flere gode etapper (blant annet en 3, en 5 og en 6. plass) ga han sammenlagtseieren i rittet.

Luis Leon Sanchez: Tour Down Under var ikke direkte skreddersydd for den regjerende Paris-Nice vinneren, men så fort det kom en etappe som passet han utnyttet han muligheten godt. Han vant den femte etappen i rittet og sikret seg med det 2. plass sammenlagt.

Jonathan Hivert: sikret sitt nye lag Saur-Sojasun en viktig seier ved å vinne GP cycliste d'Ouverture La Marseillaise. I en 10-manns stor gruppe spurtet han bedre enn Hoogerland og Dumuolin og sikret seg seieren i løpet som populært blir kalt sesongstarten i Europa.

2 kommentarer:

  1. Stemmer med hjertet, og sier Hivert. Han var artig i fjor også, han! Og så har jo Petacchi begynt å røre på seg da. Men han kan du spare til februar!

    SvarSlett
  2. Dristig valg! Får bare håpe Hivert ikke slukker etter våren slik han gjorde i fjor. Han og Van Hummel var vel de to eneste som skuffet på et ellers positivt Skil-Shimano lag i fjorårets Tour de France. Så at Petacchi vant en etappe i Italia, men vil tro han først i Tirreno-Adriatico begynnner å kjøre inn topplasseringer i store løp.

    SvarSlett