lørdag 6. februar 2010

Tour of Qatar og Trofeo Mallorca

I morgen braker det endelig løs. Sett med norske øyne starter moroa for alvor i morgen. Da sesongdebuterer nemlig norske ryttere på to forskjellige fronter. I Qatar starter hele 5 nordmenn sesongen. Lars Petter Nordhaug, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff kan gjøre det morsomt å være norsk sykkelfan. Samtidig starter Frederik Wilmann sitt proffeventyr på den spanske øya Mallorca.

Tour of Qatar er et flatt løp med mye vind. Dette gjør at rittet er flott oppkjøring til klassikersesongen. Derfor er også startfeltet til løpet veldig sterkt. Rittet betår av seks etapper og avsluttes dermed på fredag i neste uke. Tom Boonen har vunnet løpet 4 ganger sammenlagt og må regnes som en av favorittene i år også. De rytterne som vil dominere rittet er spurtere og klassikertyper, og man bør derfor se opp for Haussler, Goss, Cancellara, Breschel, Gilbert, Flecha, Farrar, Maaskant, Pozzato, Ballan, Burghardt, Casper, Ciolek og Bennati. I tillegg passer løpet alle de norske syklistene rimelig godt. De største forventningene er rimelig nok knyttet til Boasson Hagen. Han er en av favorittene, og det at han ikke har kjørt noen løp så langt i år trenger ikke å være noen ulempe. Boasson Hagen er nemlig en mester til å trene seg i form. Kurt Asle Arvesen liker litt sidevind og kamp om posisjoner, og Gabriel Rasch viste i fjor at dette er et løp han mestrer fantastisk godt. Lars Petter Nordhaug skulle nok gjerne hatt noen bakker, men kan få en fin opplevelse allerede på åpningsetappen som er en kort lagtempo. Den av de norske vi er mest spent på er Alexander Kristoff. BMC rytteren er på sitt beste utrolig rask. Skulle han sitte med i spurtene kan det ende veldig, veldig bra. Han blir dessuten satset på som en av lagets to spurtere. Med folk som Ballan og Burghardt på laget burde det også være mulig å få til et opptrekk.

Som dere forstår er det flere norske med vinnersjanser og allerede i morgen kan det bli norsk seier. Den 8,2 km lange lagtempo løypa krever mye fart og kraft. Det har alle de "norske" lagene. Pulsen kommer nok til å stige mest når Team Sky kjører. Ikke bare er det tre nordmenn på laget som kan feire sesongdebuten med en eventuell seier, men med Wiggins, Downing, Flecha, Stannard og Thomas som supplement til den norske trioen ser laget ut som et av de aller sterkeste. Tour of Qatar sendes LIVE på Eurosport. I morgen sendes det direkte på Eurosport 2 fra 12.00 til 13.00. De som bare har vanlige Eurosport må ikke fortvile for klokka 13.00 sendes den på "moderkanalen" deres. Hvis dere ikke vil ha resultatet før det må dere IKKE ta dere en tur på denne siden. Skal prøve å legge ut noen linker til streams og LIVE oppdateringer før 12.00 i morgen.

Trofeo Mallorca som er rittet hvor Wilmann sesongdebuterer starter også i morgen. Dette er et litt spesielt ritt. Det er nemlig fem endagsløp som også har et sammendrag. Forvirret? Løpet er altså som et etapperitt, men syklistene trenger ikke å delta på alle etappene. Står de over en dag kan de kjøre neste dag, men vil selvsagt ikke telle i sammendraget. Dette løpet var Boasson Hagen sitt åpningsritt i fjor. Da endte det med to 2. plasser på de siste to etappene og en 3. plass sammenlagt. Vi kan ikke forvente oss det samme av Wilmann, men kanskje kan vi håpe på noen angrep av trønderen når det blir litt mer kupert. Løpet er nemlig lagt opp slik at det både blir muligheter for sprintere og de som er litt bedre i motbakker. Wilmann har både i år og de siste årene lagt mye av oppkjøringen til Mallorca og bør dermed kjenne trasèen godt. Det burde dermed være et perfekt ritt å debutere i. Kanskje får han til og med litt støtte av gamle lagkamerater i Joker Bianchi som for tiden er på treningsleir i området. Hvis jeg finner noen linker til oppdateringer eller streams legger jeg de selvsagt ut.

Hvilke forventninger har dere til de norske?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar