fredag 12. februar 2010

Vi gratulerer Chicchi og Mol

Den siste etappen av Tour of Qatar ble kjørt i dag, og Francesco Chicchi tok sin andre etappeseier i løpet. Når spurten begynte kunne man ikke se Chicchi, men med en ekstrem spurt, en av de bedre undertegnede noen gang har sett, kunne han juble for andre gang i løpet av rittet. Chicchi vant foran Tyler Farrar og Juan Jose Haedo. Edvald Boasson Hagen spurtet inn til sjetteplass.

Etappen i dag ble preget av et langt utbrudd som bestod av Benjamin King, australieneren i Trek Livestrong som fort kan blandes med sin amerikanske lagkamerat Benjamin King, som også var med i rittet, Patrick Gretsch (HTC-Columbia), Martin Kohler (BMC), som også var i gårdagens brudd og Niki Terpstra (Milram). Det var lett å se at mange lag ville vinne i dag. Gabriel Rasch gjorde en god jobb for Cervelo, og fikk hjelp av Saxo Banks Frank Høj, samt Saur-Sojasun og flere andre lag. Med rundt 6 km igjen ble bruddet hentet inn. Da begynte kampen om teten. Mange lag prøvde seg, og med 4 kilometer igjen så det ut som at Sky skulle lykkes. Dessverre var farten for lav, trolig fordi de ikke hadde nok foran, og turte dermed ikke å kjøre for fullt, og Liquigas og Garmin utfordret dem. Garmin var for tidlig framme og Quick Step overtok. Heller ikke de fikk til noe perfekt opptrekk og det ble ikke noen lag som fikk til noe ordentlig opptrekk. Edvald Boasson Hagen hadde hele tiden holdt bakhjulet til lagkamerat Russel Downing. Det var et klokt valg, og når spurten begynte satt han i en veldig bra posisjon. Det gjorde også Tom Boonen som overtok teten akkurat i det spurten begynte. En som ikke var så godt plassert var italieneren Francesco Chicchi. Men med en overlegen spurt kunne han til slutt strekke hendene i været. Det hadde vært veldig morsomt å se om Mark Cavendish kunne klart å slå Chicchi i dag. På andre plass kom Tyler Farrar, mens Juan Jose Haedo sikret seg tredjeplassen. Edvald Boasson Hagen hadde nok ikke helt dagen og spurtet inn til en noe skuffende sjetteplass. Etter det vi så i går kunne vi ha håpet på at Edvald kunne kommet litt høyere opp, spesielt med den posisjonen han satt i. Ifølge TV2 føler Edvald seg i god form, og at laget kjører bedre og bedre sammen.
Alexander Kristoff ble nest beste nordmann på en fin 19. plass. Gabba trillet inn til en 67. plass 53 sekunder bak, mens Lars Petter Nordhaug endte som nummer 98, ett minutt og 35 sekunder bak Chicchi.

Wouter Mol vant sammenlagt, foran Geert Steurs og Tom Boonen.

Etapperesultater:
1 Francesco Chicchi Liquigas-Doimo 2:42:49
2 Tyler Farrar Garmin-Transitions
3 Juan Jose Haedo Team Saxo Bank
4 Matt Goss HTC-Columbia
5 Jimmy Casper Saur-Sojasun
6 Edvald Boasson Hagen Sky Pro Cycling Team
7 Tom Boonen Quick Step
8 Robert Kluge Milram
9 Heinrich Haussler Cervélo TestTeam
10 John Murphy BMC Racing Team

Sammenlagt:
1 Wouter Mol Vacansoleil Pro Cycling Team 15:55:17
2 Geert Steurs Topsport Vlaanderen-Mercator 0:00:35
3 Tom Boonen Quick Step 0:01:45
4 Roger Kluge Team Milram 0:01:59
5 Marcus Burghardt BMC Racing Team 0:02:05
6 Danilo Napolitano Katusha 0:02:09
7 Philippe Gilbert Omega Pharma - Lotto 0:02:17
8 Francesco Chicchi Liquigas-Doimo 0:02:28
9 Heinrich Haussler Cervélo TestTeam 0:02:37
10 Stuart O’Grady Team Saxo Bank 0:02:40

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar