mandag 22. november 2010

Geox-TMC og Cofidis vraket

Jeg mener at UCI tok feil når de ga ProTour-lisens til Vacansoleil og Ag2r istedenfor Cofidis og Geox-TMC.

I dag ble det klart at Geox-TMC og Cofidis ikke får ProTour-status. Det vil si at Geox-TMC og Cofidis ikke automatisk får kjøre løp som Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España. Istedenfor Geox og Cofidis fikk lag som Vacansoleil, Ag2r, Lampre, Euskaltel og Movistar status som ProTour-lag. Personlig mener jeg at både Cofidis og Geox-TMC burde hatt plass. Etter min mening burde Cofidis tatt plassen til Ag2r. Cofidis er et bedre og morsommere lag enn Ag2r. Vacansoleil mener jeg også at ikke burde vært i det gjeve selskapet. Signerningen av Ricco var dråpen som fikk begeret til å renne over. Tidligere hadde de signert Leukemans, og ikke hatt noe klar anti-doping politikk etter det, og nå har de altså gitt en av sykkelsportens verste en ny sjanse. Riktignok har Geox også hatt sine problemer opp gjennom årene. Men siden det er laget total renovert, og har nå en god miks mellom unge, sultne ryttere og mer erfarne, etablerte syklister. Det eneste problemet er sportsdirektør Gianetti, men han har klart å bygge opp et nytt lag og Geox vil nok ikke få de samme dopingproblemene som de fikk under Saunier-Duval perioden. De har også stjerner som Sastre og Menchov som nesten alene burde være nok. Selv om Vacansoleil har et offensivt og spennende lag, skygger doping problematikken over det hele. Dermed ville jeg heller hatt Geox i det gjeve selskap enn Vacansoleil. Hvis Vacansoleil først skulle vært med, ville jeg gjerne hatt inn Geox istedenfor både Cofidis og Ag2r. Geox burde vært med.

De lagene som nå har fått ProTour-status er: Ag2r, Garmin-Cervélo, Katusha, Lampre-ISD, Omega Pharma-Lotto, Quick Step, Rabobank, Saxo Bank-SunGard, Team Sky, RadioShack, BMC Racing Team, Euskaltel-Euskadi, HTC-Highroad, Liguigas-Cannondale, Luxembourg Pro Cycling Project, Movistar Team, Astana og Vacansoleil.

Synes dere at UCI har gitt lisens til de riktige lagene? Hvem synes dere eventuelt burde vært med/ikke vært med?

5 kommentarer:

 1. Uansett hvilket ritt og uavhengig av vær og profil, Vacansolei var hissige på brudd. Selv om jeg helst skulle sett Ricco som innbytter på Selbus damelag i curling så kan jeg ikke si at Geox fortjener det. Hva med deres forhistorie?

  I bunn og grunn er jeg fan av hissig kjøring, Vacansolei har gitt oss det.

  SvarSlett
 2. Verken Geox elle Vacansolei burde fått pro tour lisens, de burde benyttet sjansen til å slå ned på doping med å stenge de "skittene" lagene utenfor pro touren. ASO hadde vel neppe invitert Ricco og co til tdf, nå må vi se drittsekken tilbake i tdf...

  SvarSlett
 3. Det blir for dumt å dra frem fortiden til Geox for 2-3 år siden. Dette er et helt nytt lag, og har ingenting med Saunier Duval å gjøre. Da kan vi si det samme om HTC som stammer fra et gjennomsyret T-Mobile.

  SvarSlett
 4. Jeg sier gi dem en sjanse! Vacansoleil får en mulighet til å vise hva de er gode for, tar de den ikke så er det kort vei til å bytte de ut neste sesong. Sastre og Menchov i Geox-TMC får kjøre Vueltaen og Touren uansett.

  SvarSlett
 5. Torgrim: Jer er enig med deg i at Vacansoleil kjører offensivt og morsomt. Sånn sett er det greit at de er med. Men for meg virker det ikke på meg som at laget har noe særlig i mot doping. Det er ikke sunt. Sant nok har Geox sine forgjengere (Saunier Duval) vært ute å kjøre, men laget er nå bygget opp helt fra bunn, og forhåpentligvis rent.

  Nicolay: Det er også en måte å se det på. Men tenk hvor mange lag og ryttere som da ikke kunne vært med. Da hadde lag som Astana og Movistar gått under samme kategori.

  Anonym: Er ganske enig med deg. Geox er bygget opp fra bunn med nye ryttere. Det samme er T-MObile nå HTC. Men forskjellen er at sportsdirektøren i Geox er den samme som under Saunier Duval-perioden. I HTC er også ledelsen byttet ut.

  Nicklas: Geox kommer nok til å få kjøre de store tourene uansett. Men det at Vacansoleil er tatt ut, betyr at vi igjen kan se dopere som Ricco i aksjon under verdens største sykkelritt.

  Det som utelukkende er positivt med at Vacansoleil fikk lisens, er at dette gjør sannsynligheten for at Roy Hegreberg blir proff mye større.

  SvarSlett