torsdag 4. november 2010

Ingen resultatmessig stor sesong for Vansummeren

Før årets sesong satt vi opp en "topp 10 utenlandske ryttere å se opp for i 2010" liste. I dag skal vi se om mannen vi satt opp på 6. plass har slått til i år. Vi valgte en etablert rytter, som har bevist i flere år at han er blant feltets sterkeste menn. Vi snakker om Johan Vansummeren. Grunnen til at vi valgte å sette han på denne lista, var fordi vi trodde han skulle få sin velfortjente storseier, i en klassiker. Som hjelperytter har han alltid vært outstanding, men han har aldri klart å karre seg helt på toppen av pallen i et skikkelig stort ritt. Vi trodde han skulle klare det i år.

Mislykket klassikersesong
Sånn gikk det slett ikke. Belgieren hadde store forhåpninger til en god klassikersesong, men mislyktes totalt. Formen så ut til å være god, da han fullførte Gent-Wevelgem til en ok 21. plass. Men resten av klassikersesongen ble en eneste stor nedtur. 55. plass i Flandern Rundt henger ikke høyt på Vansummerens merittliste. Da han skulle reise kjerringa i Paris-Roubaix en uke senere, i et ritt han har gjort det meget godt i tidligere, ble fiaskoen fullendt. Vansummeren kom seg aldri til mål, og måtte nok en gang se andre syklister klatre opp på pallen, hvor han selv gjerne skulle stått. En velt felte Vansummeren, og så lite skal det til, før håpet om en strålende sesong, ender opp med nok en middels god sesong.

Jobbet hardt i Tour de France
Vansummeren klarte aldri å oppnå et resultat han kan kalle strålende i årets sesong. Allikevel var ikke sesongen en katastrofe. Han viste seg nok en gang som en av verdens desidert beste og mest lojale hjelperyttere. I Tour de France kjørte han strålende, og han ble etterhvert Ryder Hesjedals viktigste hjelper. Han skal ha sin andel av kanadierens 7. plass i sammendraget, for Vansummeren gjorde ekstremt mye jobb. Han fikk selv en meget respektabel 30. plass i sammendraget, og en flott 7. plass på etappen til Arenberg. Resten av sesongen ble også en oppvisning i fantastisk hjelperytterarbeid, uten at han selv klarte å få noen toppresultater. Å si at han fikk sitt gjennombrudd som kaptein i år, vil være å ljuge. Resultatmessig var hans sesong dårligere enn på lenge. Han la ned så mye arbeid at han har vært en meget viktig mann for Garmin, men på denne lista burde han ikke vært. Det var utvilsomt en grov skivebom fra vår side.

2 kommentarer:

  1. Forstår ikke hvordan han klarte å gjøre det så elendig i vårklassikerne, han burde jo hvertfall fått noen topp 10 plasseringer, og helst en topp 5. Skuffende at han ikke fikk til det han er best i, men han kjørte bra i Tdf, det skal han ha.

    SvarSlett
  2. Jeg, og sikkert mange andre, unner han en stor seier. Tror det ville vært ekstremt populært om han en gang vant Paris-Roubaix. Men da må han snu trenden fra årets sesong, og trolig bytte lag. Med det superlaget, og spesielt klassikerlaget, Garmin har neste år, blir det nok mange kilometer i front av feltet for Vansummeren. Så det er ikke sikkert han får storseieren sin, men han vil alltid være en av tidenes beste hjelperyttere. I mine øyne i hvert fall.

    SvarSlett