onsdag 3. november 2010

Slo ikke gjennom i år heller

Før sesongen satt vi opp en "topp 10 utenlandske ryttere å se opp for i 2010" liste. I dag er vi kommet til 7. plassen på lista, den lynraske nederlenderen Theo Bos.

Theo Bos skiftet før sesongen fra Rabobank CT til Cervelo. Bos som var mest kjent som banesyklist skulle satse for fullt på landeveien, noe vi trodde kom til å gi stor suksess. For det at Bos er lynhurtig er det ingen tvil om. Han har vunnet VM på bane hele tre ganger (sprint), og i 2006 satt han rekord for raskeste 200 meter på bane med "flying start". Det har vært posisjoneringen og kjørestyrken som har vært spørsmålet. Og heller ikke i år har det vært like bra som ønsket for nederlenderen.

Bra start

Sesongen startet relativt godt med to fjerdeplasser i Tour of Qatar, før han vant Clasica de Almeira. Her spurtslo han likså godt Mark Cavedish og Graeme Brown. Det så ut som at denne sesongen virkelig skulle bli hans store gjennombrudd på landeveien. Og Bos ga seg ikke med. Også 5. etappe av Vuelta a Murcia ble vunnet i en spurt, også denne gangen fikk Brown unngjelde for Bos ekstreme fart. Etter denne seieren gikk det en måned uten noen særlig gode resultater. Men i starten av april var han tilbake. Det ble tilslutt to seire i det relativt store rittet Vuelta a Castilla y Leon, uten at de aller beste sprinterne var med. Etter det tok han det med ro, med en fjerdeplass i Tour of California som beste resultat den neste måneden.

Skuffende høstsesong

Som nederlendere flest hadde også Bos sin beste periode på vårsesongen. Høstsesongen ble ikke like bra som Bos hadde håpet på. En tredjeplass på en etappe i Post Danmark Rundt og et par 9. plasser i Vueltaen var det høstsesongen bestod av. Samt noen dårlig opptrekk, og misting av bakhjulet til sin opptrekker.

Ikke så godt som ønsket

2010 sesongen ble for all del ikke noen ren katastrofe for Theo Bos, men det virkelige gjennombruddet kom heller ikke i år. Vårsesongen kan han si seg greit fornøyd med, men høstsesongen var rett og slett for dårlig! Bos har vist at han har toppfarten som trengs, men det er helt tydelig at det sykkeltaktiske og kjørestyrken må forbedres. Neste år drar Bos tilbake til Nederland og Rabobank. Kanskje kommer gjennombruddet da.

2 kommentarer:

  1. Jeg tror Bos kommer til å bli minst like god som Cavendish, men jeg tviler på at det det skikkelige gjennombruddet vil komme neste sesong. Om 2 eller 3 år tror jeg han vil være med i kampen om den grønne trøya.

    SvarSlett
  2. Godt mulig det. Farten er der. Hvis han får opp kjørestyrken kan han helt klart bli en kandidat for den grønne trøya.

    SvarSlett