lørdag 27. november 2010

Neste år blir dette laget farlig for de fleste

En rytter sto for det meste
Som vanlig tok det lang tid før sesongens første seier kom for OmegaPharma-Lotto. Når den først kom, var det selvfølgelig med superstjerna Philippe Gilbert. Og det var ikke en seier uten betydning. Amstel Gold Race ble første seier for sesongen. Neste måtte de vente på til 6.etappe av Giro d’Italia. Matthew Lloyd vant etappen, og tilslutt tok han også med seg den grønne klatretrøya hjem. De tre neste seirene kom i Ronde van Belgie og Vuelta a España (to etapper). Alle tre kom fra Gilbert.

I Tour de France kom et av lagets høydepunkter denne sesongen, og ikke grunnet Gilbert. Jürgen van den Broeck ble nummer fem sammenlagt, over det de aller fleste hadde turt å tro og håpe på før Touren, og plutselig hadde det belgiske laget fått en ny stjerne.

På slutten av sesongen slo en relativt ukjent brite til. Adam Blythe vant to etapper og sammenlagt i Circuit Franco-Belge. Han tok også seieren i Nationale Sluitingprijs - Putte-Kapellen. De to siste seirene til laget sto Gilbert for i Gran Piemonte og Giro di Lombardia. Det endte tilslutt med 10 seire, tatt av tre forskjellige ryttere. Hadde det ikke vært for Gilbert ville sesongen vært en total katastrofe. Det ble åtte andreplasser og 15 tredjeplasser, blant annet i Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem og Liege-Bastogne-Liege. Altså en relativt god sesong for laget rent resultatmessig, men bak resultatet viser det at laget manglet bredde. Gilbert sto for seks av seirene, to av andreplassene og fem av tredjeplassene.

Over halve laget borte, og mange nye, spennende inn
En av de viktigste oppgavene til lagledelsen før neste sesong var å beholde Jurgen van den Broeck, noe de lyktes med. Men mange andre er dratt sin vei. Faktisk forsvinner over halve laget fra årets sesong. Brandt, Cretskens, Delage (FDJ), D’Hollander (legger opp), Elijzen (blir sportsdirektør), Hoste (Katusha), Ljungblad, Løwik, Daniel Moreno (Katusha), Peraud (Ag2r), Staf Scheirlinckx (Verandas Willems-Accent), Stubbe (Doncker Koffie-Jelly Belly Cycling Team), Van Avermaet (BMC), Van Goolen og Wegelius (UnitedHealthcare) har forlatt laget. Ikke de største tapene for laget selv om Moreno kunne vært en god hjelper i fjellene, og Van Avermaet er en god klassikerrytter.

Inn har Boucher (Landbouwkrediet), De Clercq, Debusschere (kjørt som trainee), Dockx (HTC-Columbia), Greipel (HTC), Adam Hansen (HTC), Lodewyck (Topsport Vlaanderen), Neyens (Topsport Vlaanderen), Pujol (Cervelo), Reyes (HTC), Sieberg (HTC), Van de Walle (Quick Step), Vandousselaere (Jong Vlaanderen), Veikkanen (FDJ) og Willems (Liquigas) kommet.

De har skaffet seg en skikkelig seiermaskin i Greipel. Dette har de manglet siden McEwen dro fra laget. I tillegg har de hentet inn forsterkninger i spurttoget, mange av dem fra HTC-Columbia. Oscar Pujol, Veikkanen og Willems kan hjelpe både Van den Broeck og Gilbert i bakkene. OmegaPharma har uten tvil forbedret laget sitt, og har nå tre stjerner i Greipel, Van den Broeck og Gilbert. Med disse tre løpene vil laget kunne hevde seg i de aller fleste ritt. Gilbert har allerede vist hva han kan. Van den Broeck kan kanskje ta steget opp på pallen i en Grand Tour. Greipel var den mannen som vant flest seire i årets sesong. OmegaPharma-Lottos 2011 lag ser sterkere ut enn på lenge.

Suksess i klassikerne og i Tour de France?
Med det slagkratige mannskapet vil nok triumfene komme tettere neste år enn det gjorde i år. Matthew Lloyd har allerede uttalt at han vil satse tungt på Giro d’Italia, med ambisjoner i sammendraget. Han er nok ikke god nok for en topplass i sammendraget, men alt kan skje. Gilbert vil helt sikkert satse på Vlaanderen og ardenneklassikerne. Van den Broeck satser tungt på Tour de France, men har også meddelt at han har tenkt til å kjøre Vueltan. Greipel vil helt sikkert plukke en haug med seire, og går nok for den grønne trøya i Touren. OmegaPharma kan uten tvil håpe på podiumplass i Vlaanderen, en seier i en ardenneklassiker og en podiumplass i en Grand Tour. Det kan fort bli mange etappeseire i Touren, og kanskje en grønn trøye. Men da må Greipel kjøre bedre i Touren enn han har gjort i Grand Tourene han har kjørt tidligere.

OmegaPharma-Lotto kan fort bli et av de mest suksessfulle lagene neste år. Hva tror du om deres sjanser neste år? Blir Gilbert, Van den Breock og Greipel neste års super-trio?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar