mandag 1. november 2010

Månedens rytter i oktober

Oktober 2010 vil for alltid husket for Thor Hushovd sin historiske VM-seier. På motsatt side av kloden klinket han til og slo alt og alle. Men ikke bare Hushovd kjørte bra i oktober. Nå som kalenderen akkurat har bikket over til november er det på tide og kåre månedens rytter i oktober.

Thor Hushovd: De fleste vet vel hvorfor han kommer med på lista. Men vi kan jo nevne det nok en gang (for dette kan ikke nevnes for ofte). Philippe Gilbert var i sin livs beste form, Italia og Spania hadde ni mann hver. Lille Norge hadde kun tre. Allikevel gikk Hushovd frem og vant Norges første VM-tittel på landevei for de største gutta. Les mer om det her.

Philippe Gilbert: Var som nevnt den største favoritten til VM. Og han prøvde det han kunne, men det var rett og slett ikke godt nok. Kanskje var løypa litt for lett, for formen var det ikke noe å klage på. Selv om det kun ble med en 18. plass i VM hadde han vist sin gode form, noe han også skulle bevise et par uker senere. Uken etter VM kjørte han offensivt i Paris-Tours uten at det bli til noe stort der. Så fire dager senere vant belgeren igjen. I Gran Piemonte ble alt av konkurrenter blåst vekk i spurten. Og dette var kun en forsmak av hva som skulle skje to dager senere. Giro di Lombardia er et tradisjonsrikt og uhyre tøft ritt. Det hadde tydeligvis ikke Gilbert fått med seg, han kjørte et enormt ritt og vant med 12 sekunder på Michele Scarponi. Dermed avsluttet Gilbert sesongen, nesten like bra som i fjor.

Adam Blythe: Den unge briten er nok ukjent for de aller fleste. 21-åringen som sykler sammen med Gilbert i Omega Pharma-Lotto hadde en forrykende avslutning på sesongen. Hans første seier for sesongen kom den siste dagen i september. Dette var i Circuit Franco-Belge, denne gangen glemte han å juble, kanskje fordi de er så lite seiervante i Pharma-Lotto. Talentet nøyde seg ikke bare med denne seieren i rittet. Han vant også en etappe til, og dro i land sammenlagtseieren ungdomskonkurransen samt poengkonkurransen. I spurtene slo den raske briten raske herremenn som Jimmy Casper, Chicchi, Steegmans, Weylandt, Ciolek og Kenny van Hummel. Ni dager senere sto han igjen på toppen av seierspallen. Denne gangen i Nationale Sluitingprijs-Putte-Kapellen hvor han nok en gang tok skalpen på mer rutinerte Weylandt. Oktober 2010 har nok vært Blythe sin beste måned på landeveissykkelen.

Daniel Martin: Iren har hatt sin definitive gjennombrudd denne sesongen blant annet med seier i Polen Rundt. Også oktober har vært en god måned for den talentfulle Garmin-rytteren. Først ble han nummer to i Giro dell'Emilia bak Robert Gesink (som fikk resten av måneden ødelagt pga. farens tragiske dødsfall), før iren gikk frem og vant Japan Cup.

Allan Davis: Den etterhvert rutinerte austalieneren fikk det virkelig til på hjemmeban under VM, og dro med seg bronse på fellesstarten. Uken etter vant han i tillegg gull i Commonwealth Games, før han har vunnet et par showritt.

Matti Breschel: Dansken er absolutt en klassiker- og mesterskapssyklist. Med god hjelp fra sine lagkamerater kunne Breschel spurte inn til en andreplass i VM, kun slått av utrolige Hushovd. Men Breschel nøyde seg ikke med det. Tredjeplass i både Paris-Bourges og Gran Piemonte er sterkt så nærme et VM på ande siden av kloden.

Oscar Freire: En skuffende 6. plass i VM ble etterfulgt av en sterk og prestisjefull seier i Paris-Tours. Spanjolen viser fortsatt at han har nivået inne, og nå blir det enda en sesong på spanjolen. Han vil nok ha VM-rekorden for antall seire alene.

Mange andre gjorde det også bra i oktober-måned. Hvis du mener noen andre har vært best setter vi pris på kommentarer. Stemme gjør dere på høyre side.

4 kommentarer:

  1. Synes Gilbert var bedre enn Hushovd i oktober i ren kjørestyrke med tanke på Lombardia, Piemonte og god kjøring i VM, men Hushovd seier er jo klart størst.

    SvarSlett
  2. Det er nettopp det som gjør det litt morsomt å ha en slik kåring. Hva er best av å lykkes med det meste, men ikke det viktigste, og det å slå til akkuratt når det gjelder? Står utvilsomt enorm respekt av prestasjonene begge gjorde. Hvem som var best? Vanskelig å si. Glad det ikke er jeg som skal bestemme det, for det hadde vært vanskelig å være objektiv etter den festen Hushovd ga oss :)

    Når det gjelder Cancelarra så ble hans tempo-gull vunnet den siste dagen i september. Han burde selvsagt vært oppført som nominert til kåringen den måneden (men altså ikke i oktober), men der bommet jeg. Har allerede fått på pukkelen av brodern, og sittet i skammekroken resten av kvelden :)

    SvarSlett
  3. Ser ihvertfall ut til å bli en kåring mellom to;)

    SvarSlett
  4. Var ikke veldig overraskende akkurat det ;) Men trodde helt ærlig at Hushovd skulle være mer overlegen.

    SvarSlett