tirsdag 9. november 2010

En katastrofesesong for Marco Bandiera

Før årets sesong satt vi opp en "topp 10 utenlandske ryttere å se opp for i 2010" liste. I dag skal vi se om mannen vi satt opp på 2. plass har slått til i år. Vi valgte ut Marco Bandiera som mannen vi hadde nestmest tro på at skulle slå igjennom i år. Italieneren viste seg frem flere ganger på slutten av fjorårssesongen, og vi trodde han i år skulle ta det siste steget og etablere seg i verdenstoppen.

Katastrofal sesong
Der bommet vi til de grader. Det er andre på denne lista som har vært dårlige valg, men Bandiera er den eneste som har vært totalt katastrofal. Han har hatt en helt fryktelig sesong, og har aldri vært i nærheten av å vise samme gode kjøring som i fjor. Om fjorårssesongen var et skritt fremover i Bandieras karriere, var årets sesong langt mer enn et par skritt tilbake. Det har vært en sammenhengende katastrofesesong fra første til siste tråkk. Italieneren har tydeligvis ikke funnet seg til rette på det russiske Katusha laget.

Å oppsummere Bandieras sesong går raskt. Sesongbeste oppnådde han allerede under Tirreno-Adriatico. Der ble han nummer 8 på den første etappen. Han ble nummer ti på den første etappen i Driedaagse De Panne - Koksijde. Det var hans andre, og siste topp 10 plassering i 2010. Han fikk kjøre mange av vårklassikerne, uten at det ga tellende resultat. Han brøt både Milan-Sanremo og Flandern Rundt, mens han ble tatt ut av Paris-Roubaix. Det gikk fra vondt til verre for Bandiera. I starten av sesongen fikk han i det minste tillit i de store rittene av Katushaledelsen. Etter den skuffende vårsesongen forsvant tilliten, og Bandiera kjørte svært få ritt etter juni. Det ble heller ingen tre ukers ritt for italieneren. Heller ingen resultater verdt å nevne. Han nærmest forsvant, og jeg tviler på at det var mange som faktisk fikk med seg at han kjørte noen ritt. Han var så usynlig som det går an å være.

Forlater Katusha
Dette blir hans eneste sesong i Katusha. Han skal etter sigende kjøre for Quick Step i 2011. Kanskje kan fan få startet opp karrieren på nytt der, for det kan i hvert fall ikke gå dårligere enn det har gjort i år. Marco Bandiera passer ikke inn på en liste over folk som slo igjennom i 2010. han passer langt bedre på en liste over syklister som skuffet stort.

2 kommentarer:

  1. Hehe, skuffende sesong ja. Hva er hans spesialitet?

    SvarSlett
  2. Vil si han er ganske lik Alessandro Ballan. Riktignok ikke like kjøresterk enda, men med en litt bedre avslutning enn Ballan. Som endagsrytter er han ganske allround, men han er ingen sammenlagtrytter. Dette basert på det jeg så i fjor. I år så jeg bare en dårlig rytter.

    SvarSlett