onsdag 13. januar 2010

2. plass - Marco Bandiera

På andreplass på vår liste over topp 10 utlendinger å se opp for i 2010 har vi satt opp Marco Bandiera. Italieneren byttet fra Lampre til Team Katusha før årets sesong. I Lampre lærte han mye av Ballan og trente mye med han. Det er lett å se likheter mellom Bandiera (født 12.06.1984) og Ballan. Akkurat som Ballan liker Bandiera klassikerene godt. Han liker småkuperte løp, og har ikke noe dårligere spurt enn Ballan heller tvert om. Det skal sies at resultatene hans ikke har vært oppsiktsvekkene gode i klassikerene, men vi blir meget overrasket hvis ikke han perser kraftig i år.

En god 2006 sesong sikret han en traineekontrakt med Lampre året etter. Han overbeviste med gode etappeplasseringer i Portugal rundt og etappeseier i Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc. Resultatene var gode nok til å sikre han fast plass i Lampretroppen i 2008. Han startet året bra med en 13. plass på en etappe i tirreno-Adriatico og gjennomførte brosteinsklassikerne på en OK måte. Alt så bra ut for Bandiera, men på en treningstur etter at han kom hjem fra klassikerene falt han på trening. I starten virket det ikke som at det hadde blitt store skader, men Ballan fikk allikevel overbevist Bandiera til å dra på sykehuset. Der ble han fort dårlig og måtte raskt opereres for en blodansamling i hode. Heldigvis brukte han hjelm på treningsturen. Resultatet kunne nok vært enda verre hvis han ikke hadde brukt hjelmen. Han ble borte fra sykkelritt i drøye 4 måneder hvorav 3 av de ble tilbrakt uten å kunne sykle i det hele tatt. Han klarte å komme tilbake i nogenlunde form og kapret en 9. plass i Giro del Piemonte.

I fjor leverte han sin beste sesong så langt. 41. plass i Ronde van Vlaanderen og 53. plass i Paris-Roubaix viser at han har et talent for brosteinsritt selv om det ikke akkurat skaper store overskrifter. Vi la for første gang merke til italieneren da han spurtet inn til 4. plass på 2. etappen i Dauphine Libere. Han brukte Tour de France til å bekrefte at han er en syklist å se opp for. 8. plassen på Champs Èlysèes og en 10, 11 og 12. plass på andre spurtetapper viste at det er kvaliteter i Bandiera. Han fulgte også opp etter touren med en 9. plass i Vattenfall classic etter å ha kjørt veldig offensivt underveis.

Vi føler at Bandiera var nære på å slå igjennom i fjor, men at han manglet det lille ekstra. I år tror vi han har tatt det siste steget. Vi tror han vil være en av outsiderne i Vlaanderen og bør kunne kapre en topp 10 plassering. han bør også være med i kampen om seire i semi-klassikere og i etapper i de største etapperittene. Byttet til Katusha overrasket oss litt. Med Ballan ute av Lampre laget kunne det ligget til rette for at Bandiera skulle bli kaptein i klassikerene, men på den andre siden kunne det også blitt mye opptrekksarbeid for Petacchi hvis han hadde blitt. Katusha har forsterket stallen kraftig før årets sesong og så lenge det ikke blir for mange kokker, men et godt kollektiv kan de bli blant de mestvinnene lagene. Forhåpentligvis med Bandiera i en sentral rolle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar