tirsdag 12. januar 2010

Hodebry for Columbia

Et av, hvis ikke det største, målet til Columbia i årets sesong er å vinne den grønne trøya i Tour de France. I fjor endte det som kjent med seier til Thor Hushovd bl.a. etter hans monsteretappe, på 17.etappe. Rolf Aldag tror at Hushovd blir tøffest i år også. Han sier at de ikke kan slippe han i bakkene som de gjorde i fjor.

I fjor hadde Columbia full kontrol på spurtene i Tour de France, men de har mistet hjernen i dette toget før sesongen. George Hincapie har nemlig byttet lag til BMC. I tillegg har Mark Renshaw fått Epstein-Barr viruset som har hindret han i å trene godt i vinter. Dette er forresten det samme viruset som kostet Coen Vermeltfoort hele forrige sesong.

Aldag sier at avgangen til Hincapie er det som har gitt han størst hodebry i vinter. Han var den som alltid klarte å levere Mark Renshaw med rundt 500 meter igjen.

Denne sesongen må de imidlertidig prøve nye løsninger for å fylle tomrommet. Bernhard Eisel og Andre Greipel er kanskje de to heteste kandidatene. Greipel er som kjent en strålende spurter og vant over 20 seire i fjor. Han har også vært opptrekker for Cavendish før bl.a. i giroen i 2008 hvor han også fikk en seier, på den 17.etappen, av Mark Cavendish. Da var opptrekket så bra at ingen hadde en sjanse til å komme forbi de to lagkameratene.

Nykommerne Hayden Roulston og Matthew Goss kan være med i opptrekket.

Men kjenner vi Columbia rett klarer de seg nok uansett, og hvis Cavendish fortsetter som tidligere trenger han heller ikke å være i best posisjon når spurten går. Hva tror dere? Finner de en ny opptrekker og hvem tar den grønne trøya i touren?

Følg oss på twitter.com/sykkelerbest

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar