søndag 24. januar 2010

Når Sky først slår til gjør de det skikkelig!

Ny dobbelseier for Team Sky! Team Sky viser at de er mestre på korte løp. De viste det for første gang på gaterittet hvor Henderson vant foran Chris Sutton. På dagens 90 km korte avslutningsetappe byttet de to plass. Chris Sutton trakk opp Greg Henderson, men Sutton var så sterk at han holdt alle bak seg.


(håper vi kan få lagt ut en annen video med litt bedre kvalitet senere i dag)

Som dere kunne se av videoen var det en utrolig rask etappe som liknet veldig på et gateritt. Mange av spurterne brukte mye krefter på de to innlagte spurtene. På den første var Team Sky og Greg Henderson ganske overlegne, mens på den andre sørget Robbie McEwen for at kommentatoren og hjemmepublikum tok litt av. Grunnen til at det ble kjempet så hardt på disse spurtene var at bonussekundene de kjempet om var avgjørende i sammendraget.

De siste kilometerne mot målpassering gikk veldig fort. Team Sky tok fullstendig over da det var 1 kilometer igjen og utnyttet at det var litt svingete til å holde hele feltet på en lang rekke. David Vigano gjorde en helt sinnsyk jobb da han dro i ca 400 meter innenfor den siste kilometeren! Alt så ut til å gå etter boka, men da Ben Swift (eller Mathew Hayman) går fram i tet som den tredje siste Sky-rytteren i toget sover Chris Sutton i timen. Han mister bakhjulet på lagkameraten, og det ser ut som at Team Sky sin jobb skal bli forgjeves. Chris Sutton retter opp tabben til de grader med en eksepsjonell spurt. Han starter den tidlig, men holder allikevel unna for alle andre. Greg Henderson som er lagkamerat med Sutton og som egentlig skulle skyte ut fra bakhjulet fra sin australske opptrekker ser ut til å bli litt sperret. Det er vanskelig å se ut fra bildene som har såpass dårlig kvalitet, men plutselig dukker han opp helt ute til høyre i bildet noe som tyder på at han har måttet sykle rundt en motstander eller har blitt presset bort fra hjulet til Sutton. Hva så med Andrè Greipel som har dominert spurtene i Tour Down Under?

Greipel burde kanskje lest denne bloggen for han klarte å gjøre samme tabben som han har gjort tidligere i rittet. I dag var første gang han ble straffet skikkelig for det. Han får et fint opptrekk av en lagkamerat som går til på den andre siden av Ben Swift sett i forhold til Chris Sutton. Hadde Greipel hatt det bakhjulet og ikke sovet (for tredje gang i Tour Down Under) i plasseringsarbeidet sitt hadde han hatt et bedre utgansgspunkt enn Sutton i starten av spurten. Isteden må han se seg slått av Sutton, Henderson, Graeme Brown (som har vært utrolig rask i de siste spurtene) og Robbie McEwen. Greipel kan trøste seg med at han vinner sammenlagt foran L.L.Sanchez og Greg Henderson.

Dagens etappe avslutter det jeg vil kalle det beste Tour Down Under jeg kan huske å ha fulgt med på. Vi har som vanlig hatt noen fantastiske spurtoppgjør, men i år fikk vi også to etapper som hadde andre spenningsmomenter enn bare spurtene. Spesielt etappen i går hvor det ble kjempet om etappeseier og sammendraget med den australske verdensmesteren i en av hovedrollene var en skikkelig høydare. Løpet ga oss dessuten en indikasjon på at Team Sky og Team Columbia vil utkjempe en del fantastiske spurtslag i løpet av sesongen. Hva synes dere om løpet? Er det tidenes sesongstart eller er jeg bare litt overivrig?

Oppdatert:
Her er det en video med mye bedre kvalitet enn den som ligger høyere opp i innlegget:



Her kan vi tydligere se at Greipel mistet bakhjulet til sin lagkamerat. Det er Steegmans som får det bakhjulet og det er litt sløvt av Greipel. Henderson mistet også bakhjulet på sin hjelperytter (Sutton) og Brown overtok det bakhjulet. I tillegg hører vi at Sutton nevner, som vi skrev, at han mistet bakhjulet til Ben Swift fordi han akselrerte noe voldsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar