onsdag 6. januar 2010

Plass nr 9 - Coen Vermeltfoort

Coen Vermeltfoort får en 9. plass på vår liste over topp 10 utenlandske ryttere å se opp for i 2010. Dette er nok ikke det mest ukjente navnet på lista vår, men denne nederlenderen tror vi vil herje i de litt mindre rittene i år. Unge Vermeltfoort (født 11 april 1988) står forran et comeback i år. Etter et fantastisk 2008 (noe vi kommer tilbake til senere) gikk han glipp av hele 2009 sesongen grunnet sykdom. Coen Vermeltfoort har som de fleste nederlendere greie på hvordan man kjører klassikere og endagsløp, men er først og fremst en lynrask mann som kan ta hjem mange seire i massespurter. Vermeltfoort kjører i år sin fjerde sesong for Rabobank sitt kontinental lag. Dette er et lag som alltid henter mange seire, spesielt i vårsesongen. Vi tror at dette året ikke blir noe unntak og at spesielt Boy Van Poppel og nettopp Coen Vermeltfoort vil bidra til å opprettholde lagets gode statistikk.

Som tidligere nevnt ble hele fjorårs sesongen til lovende Vermeltfoort ødelagt av sykdom. Han ble allerede i midten av januar diagnotisert med Pfeiffer's disease (vet ikke om vi har noen annen overstting enn Peiffers sykdom). Så vidt jeg har forstått er dette en form for kyssesyke som kommer av Epstein-Barr viruset. Sykdommen kan gjøre pasientene slappe og slitne og sitter gjerne i kroppen i noen måneder. Det var nettopp det som skjedde med Vermeltfoort. Han fikk noen tilbakeslag i løpet av sesongen og kunne ikke begynne å trene for fullt før i månedsskifte august/september. Han har begynt å konkurrere igjen med noen Cycklocross ritt denne vinteren og vi tror at vi kan forvente et forrykende comeback denne sesongen.

For å begrunne hvorfor vi har så stor tro på denne nederlenderen hadde det holdt å legge ut merittlisten hans fra 2008 sesongen. Den sesongen ble det hele 7 seire, og det var ikke i dårlige løp heller (med tanke på at han kjørte for et kontinental lag). Høydepunktet var nok seieren i U23 utgaven av Paris-Roubaix. I tilleg vant han endagsløpet Ronde van Drenthe, to etapper i Tour de Bretagne, 2 etapper i Olympia's Tour, en etappe i GP Tell og den andre etappen i Tour de l'Avenir. Sesongen inneholdt smått utrolige 24 topp 10 plasseringer! Joker Bianchi var et av lagene som fikk merke farten til Vermeltfoort for to sesonger siden og de får nok god kamp fra han i år også.

Coen Vermeltfoort kommer ikke til å kjøre ritt som sendes på TV i Norge med mindre han får en trainee kontrakt med et av Protour lagene, men vil nok være med å toppe listene i flere løp som de norske kontinental lagene kjører. Sykdommen han hadde i fjor er selvsagt et usikkerhetsmoment med tanke på årets sesong, men det er få ting som er så farlig som en toppmotivert og revasjesugen spurter. Vi blir slett ikke overrasket hvis vi finner Vermeltfoort høyt oppe på europatour rankingen i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar