onsdag 13. januar 2010

Cavendish har planen klar

I går meldte vi at Rolf Aldag mente at Cavendish sin tøffeste konkurrent om den grønne trøya i Tou de France var Thor Hushovd. Nå har Cavendish og Columbia planen klar, melder VG. Erik Zabel, tidligere superspurter og nå rådgiver i Columbia, bekrefter at Cavendish har hele laget bak seg. Zabel har sagt til ledelsen at den største muligheten Columbia har for å stå på podiet i Paris ikke er gjennom topp 3 plassering i sammendraget, men at Cavendish vinner den grønne trøya. Så i år kommer Columbia til "glemme" alt annet å bare satse på den grønne trøya.

En av planene til Columbia er at de ikke skal la Hushovd ta poeng på fjelletapper, som han gjorde i fjor. Ifølge The Guardian kan gode bakkeklatrere, som supertalentet Tony Martin, få beskjed om å plukke poeng på de tøffere etappene. Dermed skal han gjøre det nærmest umulig for Hushovd å gjenta bedriften fra 17. etappe i fjor.

Samtidig blir Andre Greipel med 20 seire i fjor, trolig en del av Columbias superopptrekk.

Selv mener Cavendish at han har en veldig god sjanse til å vinne trøya. Han sier at den grønne trøya egentlig er spurtenes trøya og at han dermed bør være god nok til å vinne den. Selvtilliten er det i alle fall ikke noe galt med. Kanskje ikke så rart når han vant så godt som hver massespurt i fjorårets tour, og endte opp med smått utrolige 6 etappeseire.

Hvem tror du vinner? Og kan Hushovd klare å "stjele" poeng i bakkene i år også? Vi har i alle fall god tro på en ny spennende duell, hvor kanskje også noen andre kan blande seg inn.

2 kommentarer:

  1. Tja. Tanken som slår meg er at hvis Colombia tenker slik, mister de gode ryttere som Rogers, Martin og Siutsou innen 2011. De har ikke stort å gjøre på et lag som ikke satser litt i sammendraget. Det høres også ut som en merkelig tankegang å bruke kapable ryttere som kunne gått for egne sjanser til å ta spurtpoeng.

    Hushovd tok den grønne poengtrøya så og si på egenhånd i fjor. Cav har vel oppdaga at han ikke klarer det samme. Det gjør Hushovds prestasjon i 2009 enda større.

    SvarSlett
  2. Det er vel en grunn til at de allerede i år mistet ryttere som Hincapie, Burghardt og Kirchen. Columbia har gått fra et lag som skulle gi alle sine syklister mulighetene til å kjøre inn egne resultater til et lag bygget rundt en person.

    I tillegg til de du nevner kan jeg umulig tenke meg at Greipel, som kanskje er verdens nestbeste spurter, har lyst til å kjøre for Cavendish resten av sin karriere.

    Jeg synes også at Columbia skyter seg selv litt i foten. Når de bare satser på spurter blir de nok nødt til å gjøre nesten all tauejobb i alle flate etapper i touren fordi de andre lagene innser at får å "utlikne" fordelen Cavendish har av full lagstøtte må opptrekkerne slites ut tidlig i løpet.

    SvarSlett