lørdag 16. januar 2010

Nå starter det "down under"

Nå braker det løs! Etter et par måneder uten sykkelkonkurranser og mens det fortsatt er en god del kuldegrader i Norge starter sykkelsesongen 2010 for alvor. Det er knyttet mye spenning og usikkerhet til årets første ritt, men det jeg kan love dere er at det ikke blir minusgrader. Dette januar-løpet er nemlig et av få ritt hvor varmen ofte er syklistenes største utfordring. Dette er et løp for de syklistene som har savnet sykkelskille sitt mest, for i Tour Down Under er temperaturer opp mot 40 grader mer normalt enn ekstraordinært. Løypa byr på få motbakker og de fleste hvis ikke alle etapper ender nok opp med massespurter. Da er det ikke så rart at startlisten inneholder flere spurtere: Gert Steegmans, Alan Davis, Andrè Greipel, Chris Sutton, Ben Swift, Greg Henderson, Robbie McEwen, Stuart O'Grady, Jose Joaquin Rojas Gil og Jacopo Guarnieri for å nevne de fleste. Alle disse spurterne vil i kraft av å være sterke spurtere også være favoritter til å vinne sammenlagt. Hvis vi skal ta alle favorittene kan vi i tillegg legge til Cadel Evans, Michael Rogers, Alejandro Valverde, Luis Leon Sanchez og Cameron Meyer så har vi nærmest helgadert.

Løpet vil være debuten til både Team Sky og Radioshack. Sky har kanskje det laget som er mest egnet for opptrekk. I Henderson, Sutton og Swift har de en god trio som kanskje bare mangler en skikkelig ener til å avslutte det hele. En annen som skulle hatt sin debut i Tour Down Under er Alexander Kristoff. Siden UCI ikke har klart å få ut fingeren og tatt 3 blodprøver av han, som må til for å få et godkjent blodpass, går han glipp av rittet som forøvrig ville passet han som hånd i hanske. Trøsten for oss nordmenn får være at vi trolig får se han i Tour og Qatar som sendes LIVE på eurosport. De som ønsker å se Tour Down Under kan gjøre det på TV2 Sport tror jeg.

Ifølge en meningsmåling på denne siden tror dere at det blir Allan Davis som vinner akkurat som i fjor. De fleste unner han nok det etter måten Quickstep "kastet" han ut av touren etter at Boonen fikk klarsignal. Da hadde Davis allerede deltatt på teampresentasjonen dagen før tour starten. Det ble nok ikke bedre av at Boonen var en total katastrofe i touren og Davis trolig kunne produsert minst like gode resultater selv. I Tour Down Under vil kanskje de største konkurrentene komme fra Team Sky og Caisse d'Epargne. Det er de to lagene med flest vinnerkandidater. Sky har Sutton, Swift og Henderson, mens Caisse d'Epargne er kalre for avgjørelser både i spurter og motbakker med Rojas Gil, Valverde og L.L.Sanchez. Men for en gangs skyld er ikke det viktigste hvem som vinner, men at sykkelrittene har startet igjen!

PS: Det er ingen nordmenn på startstreken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar