onsdag 20. januar 2010

Greipel med to på rad - oppdatert

Også på andreetappen i Tour Down Under ble det seier til Team Columbia-HTC og Andrè Greipel. Bak tyskeren på resultatlista kom Greg Henderson på andreplass og McEwen på tredje. Det ble litt knuffing mellom de to i spurten noe som kanskje hjalp Greipel til en litt lettere sier. Bak disse tre kom Robbie Hunter, Graem Brown og fjorårsvinner Allan Davis. Det har ikke kommet ut noen video av spurten, men slik det ser ut på dette bildet lagt ut på cyclingnews ser det ut til å være en relativt klar seier til Greipel.

Oppdatering:



Som dere kan se av oppsummeringen prøvde Radioshack å blande seg inn i spurtopptrekket sammen med Team Columbia og Team Sky. Det ble ingen suksess. De var gode til å organisere seg og hadde mange folk oppe i teten, men de hadde ikke stor nok toppfart. Ser jeg ikke helt feil er det Armstrong som ligger i front av Radioshack laget når Team Sky bare blåse forbi. Steegmans må bare kaste seg på bakhjulet til Team Sky toget. Team Columbia så ut til å ha misset totalt, men plutselig kommer de i en fryktelig fart med to mann pluss Greipel. Opptrekket deres er helt perfekt, men nok en gang klarer ikke Greipel å følge med i timen og vi ser at sisteopptrekkeren i Columbia laget avbryter opptrekket sitt for å desperate se seg rundt etter kapteinen Greipel. Greipel klarte å havne i midten av veien og så ut til å stenge seg selv inne. Det må sies at tyskeren hadde mere flaks i dag enn han kan forvente å ha.

Plutselig åpnet det seg en luke stor som en låvedør i midten fordi Garmin-opptrekkeren ikke klarte å opprettholde farten og spurterne gikk på hver sin side av han og Chris Sutton som også han var ferdig med sin opptrekksjobb for Team Sky. Fordi disse to opptrekkerne ikke forsvant ut på siden av veien som er normalt, men heller ble forbikjørt på alle kanter åpnet alt seg plutselig for Greipel. Da viste han at han er mange hakk raskere enn alle andre i rittet og vant soleklart. Denne spurten er allikevel et fint eksempel på at den raskeste mannen ikke alltid vinner. Riktignok var Greipel den raskeste i dag, men hadde han ikke fått luka hadde han ikke hatt noen åpen vei foran seg og kjempekreftene hans hadde vært der til ingen nytte. Han kan prise seg lykkelig for at han i dag fikk luka, men må skjerpe seg i plasseringsjobben sin, hvis ikke hjelper det ikke at han er den raskeste.

1 kommentar:

  1. Flott kommentert! Takk for at du legger ut video.

    SvarSlett