tirsdag 12. januar 2010

3. plass - Kenny Dehaes

Kenny Dehaes er en relativt ung spurter (født 10.11.1984). Belgieren har gått gradene på vei til profflivet med blant annet 3 sesonger i Topsport Vlaanderen laget. Etter å ha prestert godt i spesielt de to siste sesongene i Topsport Vlaanderen skulle proffeventyret endelig starte i fjor. Drømmen ble etterhvert til et lite marerrit og toppet seg da Kenny Dehaes sammen med Robbie McEwen og Gert Steegmans nektet å skrive under på en kontrakt med Team Katusha som sa at de skulle betale en bot på fem ganger årslønna hvis de ble tatt i doping. Dehaes og Steegmans ble begge frøset ut i det rusiske laget og Dehaes byttet lag til Silence-Lotto 1. juli. Det samme laget, i år under navnet OmegaPharma-Lotto, skal han i år sykle sin andre proffsesong for. Her vil han sammen med landsmennene Jürgen Roelandts og Greg Van Avermaet skal forsvare lagets ære i spurtene.

Uten de største sammenlagtkanonene på laget må disse spurterne sammen med klassikerrytterne sørge for at laget skaffer seg gode resultater. Selv om fjoråret ikke ble det beste for Dehaes kan han i hvertfall ta med seg en del selvtillit av noen veldig gode sesonger i Topsport Vlaanderen. I 2007 vant han Schaal Sels - Merksem foran blant annet Freire, Allan Davis og Thor Hushovd. Han fulgte opp med blant annet en godkjent 18. plass i Paris-Tours.
Året etter tok han enda et skritt og kjørte inn to seire. Begge var etappeseire og kom i 4 dagers Donkerque og Belgia rundt. Begge løp blir sett på som relativt store etapperitt i hvertfall blant kontinentallag. Han fikk også en 2. plass på en etappe i Danmark rundt og en flott 4. plass i Memorial Rik Van Steenbergen som ble vunnet av Gert Steegmans med Boasson Hagen på 6. plass. I fjor ble det som tidligere nevnt ikke de store resultatene. Faktist ble en 2. plass på en etappe i Settimana Lombarda hans beste plassering. Dette var i tillegg en lagtempo. Han klarte allikevel å ta med seg en grei resultatrekke på høsten med 5. plass i Schaal Sels-Merksem og 4. plass i Memorial Rik Van Steenbergen og Paris - Bruxelles.

Når han i år er tilbake i et belgisk lag, får litt trygghet rundt seg og 100% fokus på sykling tror vi at han kan slå gjennom i år. Belgia har lengtet litt etter en ny spurtstjerne og når det ser ut til at Tom Boonen har mistet litt av toppfarten sin er dette et utmerket tidspunkt for noen av de unge til å ta det siste skrittet. Dehaes er en av de som har potensiale til å nå verdenstoppen og er en vi har tro på at kan klare det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar