tirsdag 19. januar 2010

1-1 mellom Columbia og Team Sky - oppdatert

Team Columbia HTC ser ikke ut til å bli nevneverdig skremt av Team Sky. På dagens 1. etappe av Tour Down Under viser de at de ikke står noe tilbake for det nyetablert laget når det kommer til spurter. Som jeg skrev etter søndagens gateritt lå det et stort potensiale i Columbia laget. Den gangen hadde de både opptrekket og den raskeste spurteren, men samspillet var for dårlig slik at Greipel ikke satt på bakhjulet til opptrekket sitt. I dag var det fikset og laget tok hjem årets første seier ved Andrè Greipel. Sky fikk det ikke helt til og endte på 5. plass med Henderson. Det var faktisk Lance Armstrong sitt Radioshack lag som markerte seg best av de nyetablerte. Gert Steegmans ser ut til å være litt på vei tilbake i det gode selskap med en fin andreplass på etappen.

Med en seier hver i Australia er det ikke vanskelig å se at denne sesongen kommer til å dreie seg mye om kampen mellom Columbia og Team Sky. Det kommer til å bli rivalisering og tøffe konkurranser. Det som er helt sikkert er at det er lenge siden en god del av disse rytterne stod på startstreken sist. Etter 300 meter av dagens etappe falt nemlig utrolig nok nesten halvparten av feltet melder VG. Noen må nok ha fått seg en smell for det var en litt rar topp 10 liste på dagens etappe. Vi manglet blant annet fjorårsvinner Allan Davis, men kanskje han er mer opptatt av om hans Astana får være med i touren?

Oppdatering: Har funnet denne videoen som oppsummerer etappen og viser spurten:


Som dere kan se var det ikke super kvalitet på bildene av spurten så analysen bærer nok litt preg av det. Det som er sikkert er at denne spurten var totalt ulik den vi så i gaterittet på søndag. På søndag var det en "kontrollert" spurt hvor det var stor fart satt av Columbia. Da lå de fremste på en linje og plasseringen man hadde den siste kilometeren var helt avgjørende. Greipel lå den gang for langt tilbake til å kunne rekke frem til målstreken først. Også i dag var Greipel feilplassert selv om Columbia dro den siste kilometeren. Takket være at det i dag var en mer kaotisk spurt hvor rytterne kom ti mann i bredden ble ikke det like avgjørende. Det sier seg selv at hvis du er nummer 15 når det er 500 meter igjen er det kortere vei til toppen hvis de foran ligger ti i bredden istedenfor på rekke. Greipel brukte sin dyriske kraft i spurten til å akselrere til en toppfart som ingen andre var i nærheten av. Han var også flink til å holde seg på høyresiden av veien slik at han ikke ble sperret inn, men fikk fri bane. Det eneste laget som jeg klarte å se at fikk til et opptrekk var Team Sky. Chris Sutton gjorde en strålende jobb med å sette Greg Henderson i en fantastisk posisjon. Henderson var nok den som fikk mest hjelp av sin leadout mann i dag og kan bare skylde på manglende fart hos seg selv. Vi har tidligere vært inne på at Team Sky har et sterkt lag med til Australia, men at de kanskje mangler den helt rå avslutteren. Det var akkurat det vi fikk se i dag. De viste på søndag og forsåvidt i dag at de er gode til å plassere seg og er ganske raske så hvis det blir mer "kontrollerte" spurter på noen av de andre etappene er Team Sky blant favorittene. Greipel har både i dag og på søndag vist at han har slitt med posisjoneringen så selv om han ser ut som den klart raskeste mannen i rittet er det ingen selvfølge at han vinner flere etapper.

Følg oss også på twitter.com/sykkelerbest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar