søndag 10. januar 2010

5. plass - Mauro Santambrogio

Italieneren Mauro Santambrogio likner på Damiano Cunego som rytter. Han er riktignok ikke like god i lange bakker, men i kortere bakker er han lei å riste av seg. Italienerne har en egen evne til å utvikle syklister som er gode i løp som likner på det VM pleier å tilby. Bettini, Cunego og Ballan for å nevne noen som har herjet de siste årene. Vi tror Santambrogio kan være nestemann. Han byttet før årets sesong over til BMC laget og slo dermed følge med lagkamerat Allessandro Ballan. Santambrogio vil nok primært få 2 oppgaver i 2010. Den ene er å hjelpe Cadel Evans i treukersritt og den andre er å skape resultater sammen med Ballan i klassikere. Den italienske duoen kan bli tøffe å bryne seg på i endagsløp og spesielt de store som går i Italia som Milan-Sanremo og Lombardiet rundt.

Santambrogio har utviklet seg i en fin takt de siste årene, men har få seire på merittlisten. I 2008 var han spesielt god i Spania rundt med en 6,8 og 9. plass som de beste etappeplasseringene. Han fulgte opp i fjor med sin beste sesong med seieren i Tre Valli Varesine som det absolutte største. Han fikk også en 2. plass i Coppa Agostini, en 8. plass sammenlagt i Tour Down Under og en 11. plass på 12. etappen i Tour de France.

Vi tror at Santamborgio kan levere gode resultater i år. Selv om han har god i korte bakker har han ikke fått helt tak på Ardennes klassikerene enda, men i år kan han kjempe om topp 5 plasseringer på gode dager. I tillegg bør han passe godt i enukers etappeløp og gjøre seg bemerket i de treukersrittene han får kjøre. Vi tror han vil gjøre flere gode løp og kanskje slå skikkelig gjennom. Italienere i ikke-italienske lag er dog ikke en ubetinget suksess så vi får se hvordan han takler å komme seg ut av den trygge omgivilsen han er vant til i Lampre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar