fredag 22. januar 2010

Columbia fortsetter der de slapp i fjor! - oppdatert

For tredje gang i årets Tour Down Under gikk Greipel helt til topps. På en etappe med mye vind hadde Team Columbia små problemer med å holde feltet samlet. I spurten var det for en gangs skyld ikke Team Sky som skapte mest problemer for dem. I dag var det heller gode gamle Robbie McEwen som viste at han er på vei tilbake til toppen med en 2. plass. Bak han på resultatlista fulgte Graeme Brown, Gert Steegmans og Manuel Cardoso som viste at det hjelper godt en solid dose selvtillit. Vi kan glede alle Julian Dean fans med at spurteren/leadout mannen fra New Zealand kjørte inn til en 6. plass og med det markerte seg for alvor for første gang i år.

Oppdatering:



Som dere kan se i videoen over prøvde Lance Armstrong å utnytte sidevinden til å sprenge løs en liten gruppe. Desverre for Armstrong fikk han kun følge av lagkamerat Vaitkus, og selv om de fikk et forsprang som nærmet seg halvminuttet hadde aldri spurtlagene noen problemer med å kjøre de inn. Spurten ble nok en gang preget av Columbia. I dag var de mer overlegne i spurtopptrekket enn de tidligere dagene, og for første gang i år satt Greipel akkurat der han skulle, på hjulet til opptrekker Mathew Goss. Det sørget for at Greipel fikk en "billig reise" frem til spurten. Det samme fikk forsåvidt Steegmans som satt på hjulet til Greipel og også McEwen som satt på hjulet til den store belgieren. Bak de utspiller det seg en vill kamp. At ikke Brown og Cardoso, spesielt førstnevnte, ikke blir deklassifisert skjønner ikke jeg noe av. Det begynner som skulder mot skulder og relativt fair kamp om posisjoner, men så tar Brown tak i Cardoso med hånda. Når en syklist løfter hånda fra styret og er borti en annen syklist skal han deklassifiseres! Det skjedde med Greipel på en etappe i Polen rundt. Da ble han deklassifisert fra sin andre plass (bak EBH som vant selv om han egentlig trakk opp for Greipel) og det samme burde skjedd med i allefall Brown i dag. Cardoso er mer et tvilstilfelle. Han løfter ikke armen fra styret, men går ganske så hardt i kroppen på Brown. Kanskje så hardt at han også burde deklassifiseres?

I front var det allikevel aldri noen tvil om at Greipel skulle vinne, selv om han ikke var like overlegent raskest som han har vært de tidligere dagene. Bak han ble det en ganske fair og tett kamp om posisjonene. McEwen klarte såvidt å slenge hjulet sitt foran Steegmans og Brown. Den som virket sterkest i dag (kanskje sett bort ifra Greipel) var Graeme Brown. Selv om han brukte mye krefter på "å sloss" om posisjoner så avanserte han fint på høyresiden i feltet. Team Sky var ikke i nærheten engang i dag. De ble sittende med tre mann litt langt bak og det kunne se ut som at de stresset litt mye når de havnet i den situasjonen. I morgen blir det en litt tøffere etappe og trolig vil det bli siste dagen noen kan angripe sammenlagtledelsen til Greipel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar