lørdag 9. januar 2010

6. plass - Johan Vansummeren

Johan Vansummeren er et velkjent navn i sykkelsporten og er godt likt for sin oppofrende hjelperytter innsatser. Han har dratt felte i mange kilometre i Tour de France for både McEwen og Evans i sin tid i tillegg til at han har vært en viktig bidragsyter i klasikerene. Når han i år bytter over til Garmin laget og mest trolig blir satset på i klassikerene tror vi at han for alvor vil slå gjennom med resultater som kan fjerne hjelperrytterstemplet han har fått. Vansummeren har de siste årene forbedret seg kraftig i vårklassikerene og satser nok på en pallplass i fortrinnsvis Paris-Roubaix. Etter å ha vært i Lotto laget i fem sesonger kan et lagbytte slå begge veier, men vi tror han vil vokse med lederrollen han trolig får i det amerikanske Garmin laget.

Vansummeren har kvaliteter både på brostein og i korte bratte bakker, så at han ikke har slått til i Ronde Van Vlaanderen er litt overraskende, men han har aldri vært kaptein på laget sitt så det kan være en del av forklaringen. De siste årene har han derimot funnet seg veldig godt tilrette i Paris-Roubaix. En 8. plass i 2008 og 5. plass i fjor gjør at en målsetting om podieplassering ikke er overoptimistisk. Han blir 29 år i februar noe som vil si at han er inne i den beste sykkelalderen. Han har også samlet mye erfaring i så godt som alle klassikere. Rollen som kaptein kan bli noe truet av Maaskant og Ferrar, men vi tviler på at han blir ofret like ofte i Garmin som han ble i Lotto.

Med Vansummeren vet man alltid hva man får; han treffer nesten alltid med formen til de rette løpene og han ofrer egne sjanser uten å blunke. Han er rett og slett en rytter man føler fortjener en stor seier som belønning for alle milene han har dratt og tauet for andre. I tillegg til klassikere er også Vansummeren god på noen kortere etapperitt. Han er en ganske komplett rytter som viste hva han kan i 2007 da han vant Protourløpet Polen rundt sammenlagt. Vi har stor tro på at Vansummeren får kjøre oftere for egne sjanser i år enn tidligere og at han vil kvittere med flere gode resultater. Dessuten vil vi også i år få flere muligheter til å se Vansummeren ofre seg fullt og helt for lagkamerater. Vansummeren kan fort vise seg å bli en av de aller viktigste brikkene i Garmin sin sterke tropp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar