fredag 29. januar 2010

Nå starter snart moroa!

Sykkelsesongen begynte for alvor med Tour Down Under, men sykkelløp blir mer spennende med nordmenn på startstreken. Enda mer spennende blir det når nordmenn er blant favorittene, og det kommer de til å være ofte i år! Har det ikke begynt å krible i magen enda? Det skal vi gjøre noe med nå. For allerede på søndag (31. januar) skal første nordmann starte sin sesong ifølge cyclingfever. Hushovd starter i GP d'Ouverture La Marseillaise, et ritt som ofte blir ansett som starten på den europeiske seongen. Rittet ble i fjor vunnet av Remi Pauriol foran Thomas Voeckler. Blant tidligere vinnere finner vi navn som Jeremy Hunt, Baden Coocke og Nicki Sørensen. Hushovd har en 13. plass i rittet fra to sesonger tilbake. Rittet går i år i omtrent samme trase som tidligere, men målgangen er flyttet til velodromen Stade Vélodrome. Rittet er det første i den franske cupen og går i et lettkupert terreng som sammen med rytternes varierende form sørger for at det ofte blir litt tidsforskjeller. Fra 3. februar til 7. februar deltar Hushovd i etapperittet Etoile de Bessèges. Han vant i 2004 en etappe i dette rittet. For å komme i litt stemning legger jeg ut noen videoklipp av høydepunktene i Hushovd sin 2009 sesong.

(innlegget fortsetter under videoene)





Samme dag som Hushovd avslutter Etoile de Bèsseges starter årets første høydepunkt sett med norske øyne. Eurosport og TV2 sport sender Tour of Qatar LIVE, med hele 5 nordmenn på startstreken. Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff stiller alle sammen opp i rittet som har fått høyere og høyere status med årene. De to sistnevnte er nok de nordmennene som har størs sjanse til å vinne i rittet som pleier å bli preget av sidevindskjøring og massespurter. Løpet kommer til å bli en skikkelig godbit som fort kan sette standaren for resten av sesongn. EBH og Nordhaug har ladet opp med trening i iskalde Norge. Samme dag starter vår siste proff, Frederik Wilmann, sin proffkarriere i Trofeo Mallorca. Løpet pleier å ende i en massespurt noe som passer Wilmann dårlig, men det blir morsomt å følge klatretalentet i hans første proffsesong.

Som dere forstår kommer det til å bli travlere, men ikke minst morsommere å føge nordmenne i år enn tidligere. Flere proffer kan forhåpentligvis sørge for enda mer spenning og enda flere oppturer. På denne siden skal vi fortsette å prøve å holde dere oppdatert på hvilke ritt de norske kjører resten av sesongen. Hvis vi finner internett streams som viser sykkelritt med norsk deltagelse skal vi også prøve å legge ut linker til disse. Mens vi venter på seongstarten kan vi bygge opp stemningen enda et par hakk med noen flere norske høydepunkter fra 2009. Nye høydepunkter er i anmarsj!




Følg oss også på twitter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar