fredag 29. oktober 2010

Heller ikke 2010 ble Tom Danielsons år

Før sesongen satt vi opp en "topp 10 utenlandske ryttere å se opp for i 2010" liste. Nå som sesongen er over, er det på tide å evaluere deres sesong, og se om våre spådommer slo til, eller om vi bommet totalt. I dag har vi kommet til 8. plassen, som er amerikanske Tom Danielson.

Danielson har lenge blitt sett på som et stort talent, men har aldri klart å omsette sin formidable fysiske kapasitet, i tellende resultater. Han har riktignok hatt en ganske god karriere, men mange har forventet langt mer av amerikaneren. De som kjenner Danielson godt mener sperren sitter mentalt og ikke fysisk. I tillegg sliter han, som vi skrev i januar, med å finne det perfekte kostholdet. Det virker allikevel til å være bred enighet i sykkelkretser om at Danielson er en rytter som kan slå ut i full blomst, og kjøre inn strålende resultater i Grand Tourene. Vi trodde det skulle skje i år, men der tok vi rimelig feil.

En sesong på det jevne
Riktignok har ikke 2010 vært en katastrofeseong for Danielson. Som den "slow-starteren" han er, presterte han ikke akkurat over evne i første halvdel av sesongen. I mai begynte han å¨vise seg litt mer frem, uten at det ble noe mer enn en 10. plass på den sjette etappen i Tour of California. I juni fulgte han opp med god innsats i Sveits Rundt. På den 8. etappen satt han i det avgjørende bruddet, sammen med blant annet Lars Petter Nordhaug. Han ble nummer 7 på den etappen, forøvrig plasseringen bak Lars Petter Nordhaug. Det ble ingen Tour de France på Danielson, så han ladet heller opp til Spania Rundt. Det er et ritt han har prestert godt i, og da han stod på startstreken i Sevilla, virket det som at formen var god. Han hadde gjennomført et oppløftende Polen Rundt, hvor han endte på en 8. plass sammenlagt. Det etter å ha jobbet hardt for lagkamerat Daniel Martin, som vant rittet. Det er det ikke sikkert han hadde gjort uten den sterke innsatsen Danielson la ned. Danielson ble også nummer 8 i endagsrittet i Trofeo Melinda, hvor han satt med i den avgjørende gruppa. Rittet ble vunnet av Vicenzo Nibali. Tom Danielsons Spania Rundt ble "sånn der". Han kjørte forsåvidt godt, og fikk en 10. plass, to 11. plasser og en 12. plass som beste individuelle etappeplasseringer. Sammenlagt ble han nummer 9, noe som sikkert blir til en 8. plass når Mosquera diskes. Opp til en topp 3 plassering, skilte det bare knappe to minutter. Han leverte for all del en god Vuelta, men det var ikke noe bedre enn han har gjort tidligere. Det var ikke et skritt fremover, men heller stagnasjon. Det var i hvertfall ikke en pallplass, som vi spådde han kunne oppnå.

Når vi ser tilbake på 2010 sesongen er det helt klart at Tom Danielson ikke fortjente en plass på denne lista. Han har på ingen måte tatt et syvmilssteg, han har derimot prestert på det jevne. Det har ikke vært altfor mye å rope hurra for, selv om det står stor respekt av en topp 10 plasseringer i en Grand Tour. Vi har ikke gitt opp gåpet og troen på at Tom Danielson slår igjennom, og for alvor blir med i kampen om en pallplass i et treukers ritt. Det skjedde ikke i år, og vi bommet derfor med vår spådom. Vi noterer det som en minus i margen.

3 kommentarer:

  1. Akk...jeg er lei av Danielson nå. Greit at talentet var der, men magevirus, bonking og unnskyldninger om at han er 25% eskimo og dermed sliter med å brenne fett; det er alltid det samme. Han kommer aldri til å vinne noe stort i Europa, det fines sikkert ukesritt han kan vinne, men tre uker? Niks.

    SvarSlett
  2. Danielson er vel 32 år gammel nå, han har ingen framtid, han blir ikke bedre enn hva han er nå, det er jeg sikker på.

    SvarSlett
  3. Dere er ikke de eneste som har mistet troa på Danielson. Vi tør ikke å avskrive han enda. Når han nå blir en del av det kanskje beste sykkellaget i verden, vil presset på han bli mindre. Kanskje kan han utnytte det til endelig å lykkes? Når det gjelder alderen hans er han inne i den ideele sykkelalderen. Det er ikke mange som tar store steg i denne alderen, men en mann som Carlos Sastre slo til med sin klart beste sesong i nogenlunde samme alder som Danielson er i nå. Det er altså mulig, men vi skjønner godt at dere har mista troen på han.

    SvarSlett