torsdag 28. oktober 2010

Et tilbakeblikk på Coen Vermeltfoorts sesong

Før årets sesong satt vi opp en "topp 10 utenlandske ryttere å se opp for i 2010" liste. I dag skal vi se om mannen vi satt opp på 9. plass har slått til i år. Vi valgte den noe ukjente nederlandske syklisten Coen Vermeltfoort. Han hadde hatt en strålende 2008 sesong, men fik 2009 sesongen ødelagt av kyssesyken.

Sterke resultater i "store ritt"
Vi trodde Coen Vermeltfoort skulle få et forykende comeback år i Rabobank trøya. Riktignok ikke for profflaget til Rabobank, men på deres utrolig gode kontinentallag. Når 2010 sesongen er over, vil vi nok bruke ordet bra fremfor forrykende, når vi skal oppsummere Vermeltfoorts sesong. Som den typiske nederlenderen han er, var vårsesongen langt bedre enn høstsesongen. Han kjørte et jevnt og godt Normandiet Rundt, hvor hans beste plassering ble 3. plassen på prologen. Han fikk 5 topp 10 plasseringer i dette rittet, noe som er meget bra, siden rittet anses som et av de største utstillingsvinduene for kontinentallagsryttere. April ble en god måned for Vermeltfoort. Han ble nummer 8 i Ronde van Drenthe, nummer 3 i Dwars door Drenthe, før han tok årets første seier i endagsrittet Zellik - Galmaarden.

Den gode april måneden ble fulgt opp av en mist like god mai måned. Olympia Tour er et av de største og viktigste rittene for de nederlandske kontinentallagene, og Rabobank pleier å herje rimelig heftig i dette rittet. I år måtte de bare innse at megatalentet Taylor Phinney var i en egen klasse. Han vant rittet suverent, men på plassen bak han i sammendraget finner vi Coen Vermeltfoort. Han kom topp 10 på alle rittets 6 etapper + prolog. Det ble også to etappeseire, og han og svenske Johan Lindgren var de eneste i tillegg til Phinney som vant etapper i rittet. I oppkjøringen til Olympia Tour hadde han blitt nummer 2 i Omloop der Kempen. Med andre ord hadde han nå hatt tre gode måneder (med Normandiet Rundt i mars, gode endagsløpresultater i april, og Olympia Tour i mai). Mer hadde tydeligvis ikke Vermeltfoort inne, for resten av sesongen ble ikke akkurat preget av toppresultater. Riktignok fikk han en 4. plass på en etappe i Kreiz Breizh Elites, men det var også det eneste lyspunktet. Heller ikke i VM fikk han det til, og han falt av lenge før spurten.

Alt i alt en god sesong
Så når vi skal se nederlenderens sesong under ett, kan vi vel kalle det en rimelig vellykket sesong. Etter å ha mistet en hel sesong, har han utvilsomt slått godt tilbake, med gode resultater. Vi hadde nok allikevel trodd han skulle gjort det enda litt bedre, og ikke minst prestert over litt lenger tid. Det er uansett lite tvil om at Vermeltfoort er en av sportens mest spennende og talentfulle ryttere, noe Rabobank også har merket seg. Allerede i mai la de et kontraktsforslag på bordet til Vermeltfoort, og han var rask til å takke ja. Neste sesong vil han altså gå Rabobanks kontinentallag, til det meget spennende ProTour-laget nederlenderne har på gang. Sett i ettertid er det helt klart andre ryttere i U23 klassen vi burde valgt å ha på vår liste. Vi skal ikke påstå at Vermeltfoort har syklet så godt at han har tiltrukket seg oppmerksomhet i sykkelverdenen, men det kan han fort gjøre de neste sesongene. Han kan fort vise seg å bli en viktig brikke i det "nye Rabobank" laget, som skal bygges rundt de mange nederlandske talentene som er på vei opp.

2 kommentarer:

  1. Sier det igjen, bra innlegg! Dere skriver veldig bra;)

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha! Veldig hyggelig med positive tilbakemeldinger :)

    SvarSlett