lørdag 16. oktober 2010

Gilbert overlegen i årets siste sykkelklassiker

Årets Lombardiet Rundt ble slett ikke like vakkert som det kan være. Et fryktelig regnvær gjorde det 260 kilometer lange rittet ekstra tøft. Det ble en kamp mellom de sterkeste rytterne, og til slutt ble det en kamp mellom storfavoritten Philippe Gilbert og hjemmehåpet Scarponi. De to hadde slitt seg fra en mindre gruppe i nedkjøringen fra rittets tøffeste bakke (Colma di Sormano), ca 4 mil fra mål. Kanskje hadde også Vicenzo Nibali verdt med i fronten hvis han ikke hadde hatt et sjeldent uhell i samme stigning som Gilbert kjørte tøft. I bunn av den siste bakken, som startet drøye 7 kilometer fra mål, var den lille forfølgergruppa (med blant annet Fuglesang, Samuel Sanchez og Nibali) drøye minuttet bak lederduoen.

Gilbert og Scarponi holdt sammen lenge opp siste stigning, og hadde full kontroll på de bak. Rett før de passerte toppen satt Gilbert inn et lite rykk, og Scarponi var helt ferdig. Han fikk raskt en luke, og kjørte som en villmann ned den siste bakken. Han tok seg tid til å peke på startnummeret (som var nummer 1) for å feire at han klarte å gjenta fjorårets seier. Han vant årets siste sykkelklassiker. Scarponi ble nummer to, mens Pablo Lastras overraskende ble siste mann på pallen. Danske Fuglesang tok 4. plasen, med Nibali på femte.

Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen var dagens sterkeste nordmenn. De hang lenge med feltet opp Colma di Sormano, men klarte ikke å være med de 10 beste over toppen. Etter det så vi ikke mer til de to norske. Hushovd og Rasch så vi ingenting til i hele rittet.
Lars Petter Nordhaug var eneste nordmann som fullførte rittet. Han ble nummer 33 av de 34 som fullførte rittet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar