onsdag 13. oktober 2010

Hvorfor Sparebanken Vest - Ridley må overleve!

Etter en forrykende dag i går, hvor den ene norske rytteren etter den andre byttet lag, kan det vise seg at det i dag blir en skikkelig blåmandag. Procycling.no melder nemlig at Sparebanken Vest - Ridley enda ikke har sikret seg finansieringen til videre satsing. Det er en veldig ordknapp Morten Hegreberg som uttaler seg til nettsiden, så det er vanskelig å si hvor akutt krisen er. Det er allikevel all grunn til å være bekymret, for de har ikke lenger tid enn til slutten av måneden med å få alt i orden. Skulle laget bli lagt ned er det trist av flere årsaker.

Lang og stolt historie
For det første er Sparebanken Vest - Ridley det norske kontinentallaget med lengst historie. laget som stammet fra Bjørgvin, og som i mange år ble drevet av Bøe brødrene. For et par sesonger siden ble hovedbasen flyttet fra Bergen til Sandnes, da nye eiere kom inn. Det har blitt tatt flere grep etter at de nye eierne kom inn, noe som har gitt laget en ny og spennende stil. Det er mye spennende som skjer i Sparebanken Vest - Ridley.

Et godt sammensatt lag
For det første har laget en av de mest talentfulle norske sportsdirektørene i Morten Hegreberg. Han gikk over i sportsdirektørrollen før forrige sesong. Før det hadde han syklet i laget de fire siste årene. Han har vist seg som en veldig lovende sportsdirektør, som har noe veldig spennende på gang. Slik jeg ser det har han klart å snu mentaliteten i lagte. Tidligere virket det som at laget brukte en del energi på hvor uheldige de var, hvor nære de var å få til de store tingene. Utad virker Morten Hegreberg mer offensiv og klarere enn hans forgjengere. Resultatene har også kommet, og klasseryttere er hentet inn. De har hatt rutinerte folk, i Michael Stevenson og Roy Hegreberg, som har tatt på seg rollen som rytterne som presterer jevnt, og som kjører inn mange gode plasseringer. Det har gjort at de yngre rytterne har hatt mindre press på seg, noe som igjen har ført til at de innimellom har slått til. Det beste eksempelet på dette er Fillip Eidsheim. Han var ny på laget i år, kjørt seg inn på laget, hjalp de andre rytterne på laget, før han grep anledningen til å kjøre inn et eget toppresultat da han fikk sjansen i Tour des Pyrènèes. Seieren han tok der var et bevis på at fremtiden til dette laget kan være strålende, hvis de får tak i de nødvendige pengene for å drive det videre.

Viktig for Vestlandet
En annen faktor som gjør det livsviktig at laget overlever er den fantastiske rekrutteringen som finnes på vestlandet, og i Rogaland spesielt. Regionen har dominert juniorklassen totalt i år. Allerde neste sesong skal flere gode juniorer ta steget opp i seniorklassen, som Sven Erik Bystrøm og Kristian Dyrnes. Neste år kommer det enda flere, og de er både mange og ekstremt dyktige. Regionen er i ferd med å levere en hel generasjon av fremtidige proffer. Da er det viktig at det lokale kontinentallaget overlever. For mange av rytterne er en plass på dette laget et naturlig mål, og et første steg på vei mot en profftilværelse. Regionen har seriøse og hardtsatsende klubber, men de trenger et kontinentallag som kan hjelpe rytterne ut i europa, når de er klare for det. Selvsagt finnes det andre norske kontinentallag som kan gi dem den sjansen, men de har ikke plass til alle. Skal vi først ha norske kontinentallag med sterkt regional tilknytting må det laget som holder til der det skjer mest i sykkel-Norge overleve.

Det er med andre ord mange grunner til at det er viktig for norsk sykkelsport at Team Sparebanken Vest - Ridley forblir et profesjonelt sykkellag i mange år fremover. I år har de vært det beste norske laget på UCI-rankingen, og det vil være et stort tap om sluttstreken på historien om dette laget settes etter 2010. Vi håper derfor at laget finner sponsorer som ønsker et langsiktig samarbeid, og som ser mulighetene for eksponering, laget kan tilby. Vi ønsker Morten Hegreberg lykke til i den videre jakten på samarbeidspartnere, og håper på en snarlig gladmelding fra Vestlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar