tirsdag 12. oktober 2010

Joker Bianchi med spennende signeringer

I løpet av dagen har det kommet frem at Joker Bianchi har signert to nye ryttere. Mange er nok overrasket over at det er Reidar Borgersen og Mats Lohne som får kontrakt med det som ofte omtales som det beste norske sykkellaget. Vår personlige mening er at dette er et genialt trekk av Gino van Oudenhove og Birger Hungerholdt. Vi tror det er utrolig godt gjennomtenkte valg, noe vi kommer tilbake til senere i dette innlegget. Før det skal vi se på hva slags type ryttere disse to nysigneringene er:

Reidar Borgersen
Borgersen er årets komet i norsk sykkelsport. Den tidligere skøyteløperen fant ut at han skulle satse litt på sykkelen, sånn for moro skyld. Det viste seg at han hadde et stort talent, og han har gjort en kometkarriere, spesielt på tempo. For det er i kampen mot klokka han har vært aller best. Sølv på temporittet i NM, gull under NM i banesykling og ny norsk rekord på 10 kilometer temposykling, er en meget solid CV for en "nybegynner". Men det er ikke bare på tempo han har imponert. Også på gateritt har han gjort noen imponerende resultater. Spesielt imponerte han under Sandefjord GP. Der var det et tidlig brudd som holdt unna helt til mål. I gruppa bak satt ryttere som Arvesen, Rasch og Hushovd. Her satt også Borgersen, inntil det gjenstod noen få runder. Da la han igjen noen ekstra watt i pedalene og kjørte seg alene opp til frontgruppa. Det endte med en tredjeplass. Et imponerende resultat, oppnådd på en enda mer imponerende måte. Noe av det samme gjentok seg under Oslo Sykkelfestival. På det våte og sleipe underlaget gikk den ene rytteren etter den andre i bakken. Borgersen ble forsiktig og havnet ca 40 sekunder bak frontgruppa. Sakte, men sikkert kjørte han seg innpå gruppa med et titalls syklister. Alene klarte han å kjølre ned avstanden til 10 sekunder. Da økte de i front farten og økte avstanden litt. Mange ville gitt opp og stilt seg under en paraply, i møkkaværet, men Borgersen fortsatte å male på, og kom seg tilslutt opp. Også der ble det en tredjeplass.

Borgersen er med andre ord en tempohest, med en fantastisk god motor. Han er heller ikke verdens tregeste rytter, men talentet er nok større på tempo enn det er i en spurt. Han har enda mye å lære om sykkeltaktikk og ikke minst posisjonering i felt. Heldigvis for han er Joker Bianchi den beste skolen du kan gå på, så det lærer han seg fort. Da kan han fort bli en veldig viktig brikke i Joker Bianchi. Det er allikevel tempo han satser mest på. Målet er VM-tempoen i København neste år. Fortsetter han utviklingen, og Boasson Hagen nok engang velger å vrake VM-tempoen, er VM plassen virkelig innen rekkevidde. I Joker Bianchi vil han også få et opplegg som er skreddersydd for at han skal lykkes. Det blir moro å følge Borgersen neste år. Han debuterer forresten for Joker Bianchi allerede på søndag, da han blant annet møter Edvald Boasson Hagen i temporittet Chrono des Nations.

Mats Lohne
Det er godt mulig at Mats Lohne er et ubeskrevet blad for mange. Det var han i hvertfall før årets sesong. Da var han en rimelig ukjent KCK-syklist, som hadde vist litt takter i spurter. Årets sesong i Nesset CK har gjort underverker med unge Lohne. Han har utviklet seg til å bli det største hjemlige spurttalentet. Det er lett å se mye av Thor Hushovd og Alexander Kristoff i sørlendingen. Han er stor og sterk som en bjørn, og ekstremt fokusert. Å se han spurte er en fryd. Det er mye eksplosivitet og vinnervilje i spurtene hans.

Som sagt har han tatt store steg i år. Både i spurtene og i kjørestyrke. Han viste tidlig i sesongen, under Mallorca Rundt, at han var sterkere i år enn i fjor. Utover sesongen har han fortsatt sin sterke kjøring, og tidvis dominert norske gateritt. Gaterittene i Sandefjord og Oslo Sykkelfestival, som vi nevnte tidligere, ble begge vunnet av Lohne. Spesielt seieren i Sandefjord var et gjennombrudd. Han har også vunnet gaterittet i Østfold 3-dagers og bakkeprologen i Sandnes nylig. Han har utvilsomt et vinnende våpen med sin fantastisk spurt, og er en fremtidenes mann.

Hvorfor dette er geniale forsterkninger
Vi kan selvsagt ikke vite hvordan de har tenkt i ledelsen i Joker Bianchi, men vi har en liten anelse. Ser vi på stallen deres har de flere syklister som kommer til å gå 2011 lyst i møte. Stian Remme har blitt bedre og bedre utover årets sesong, det samme kan sies om Vegard Robinson Bugge. Begge de to kommer til å være syklister som kan kjøre inn gode resultater neste sesong. Det kan også Vegard Stake Laengen og Christer Rake. De to sistnevnte tror vi får et forrykende år i 2011, og vil nok kjøre for proffkontrakter. Da er vi oppe i fire syklister som de kan stole på at leverer varene. Hva trenger de da? Da har de friheten til å tenke et skritt videre. De må da bygge et lag rundt disse fire, samtidig som de tenker på å ha syklister som kan overta når disse forhåpentligvis blir proffer. Her passer Mats Lohne perfekt inn. Joker Bianchi har i år lidd stort av at de for engangs skyld ikke har hatt en virkelig god spurter i laget. I Lohne har de råmateriale til en ny storspurter. Med så gode ryttere på kontrakt har de råd til å hente han inn, og bruke et par år på å bygge han opp, før han skal slå ut i full blomst. Å tro at Lohne vil herje neste sesong tror vi er litt for offensivt, men at han kan gjøre det etterhvert er nesten hevet over enhver tvil.

Joker Bianchi kommer nok til å være tålmodige med Lohne, og matche han forsiktig. Her blir det viktig å ta ting skritt for skritt, det vil de få mye igjen for i lengden. Når det gjelder Borgersen får de mye av det samme som i Lohne, men også mye annet. Akkurat som Lohne har Borgersen en klar spisskvalitet. Han er veldig god på tempo, og tilfører dermed Joker Bianchi stallen en ekstra dimensjon. Med en god spurter og en god temporytter i laget står Joker Bianchi plutselig utstyrt med flere taktiske våpen. Det gjør at de kan spille det taktiske spillet i større grad enn i år. I år har de blitt tvunget til å angripe, om det var lurt eller ikke. De hadde ikke noe valg. Nå har de flere taktiske alternativer, og da blir det lettere for Gino van Oudenhove å briljere med taktikken. I Borgersen får de også en dedikert og utrolig profesjonell type. Den trengingserfaringen han sitter på, kan komme de unge utøverne i laget til gode. I tillegg kommer kjørestyrke alltid godt med. Borgersen kan være en fantastisk hjelperytter (han liker tross alt å sitte i vinden i en del mil), men også en god mann å sende i brudd.

De to signeringene vil gi Joker Bianchi en mer komplett tropp neste sesong enn de hadde i år. Det vil både ha en tropp for nær fremtid, og for litt lenger frem i tid. Det er to spennende signeringer, som begge har store spisskvaliteter. Joker Bianchi har sett litt lenger enn til resultatlista, og det tror vi de får betalt for. Det er to meget spennende signeringer, så får fremtiden vis om de virkelig var geniale.

Mener du Joker Bianchi har gjort kloke signeringer eller burde de heller hentet noen andre?

2 kommentarer:

  1. Kjempe signernger av Joker, nå viser det seg at de har signert 2 mann til; Christer Jensen og Adrian Gjølberg

    http://www.procycling.no/article3003514.ece


    Tror dere de vil beholde alle i dagens tropp eller vil disse 4 erstatte noen? isåfall hvilke?

    SvarSlett
  2. Tror de vil beholde alle, kanskje med noen få unntak. Blant annet har vel Ole Haavardsholm lagt opp så vidt jeg har forstått. Virker som at de ønsker større bredde i toppen, slik at de nærmest kan fungere som sitt eget farmerlag. Det er sikkert fordi sponsoren ønsker mer eksponering i Norge. Så er spærsmålet om de ruster opp staben like mye. Er ikke bare å signere nye ryttere, de trenger da flere som kan støtte dem. Ellers kan kvaliteten synke like mye som kvantiteten øker.

    SvarSlett