torsdag 14. oktober 2010

Historisk norsk dag i Italia

For første gang i historien kunne en norsk manlig landeveissyklist kjøre et ritt med verdensmestertrøya. Thor Hushovd hadde egentlig planlagt å ta ferie etter VM, men han innså at han ikke klarte å vente flere måneder på å vise frem regnbuetrøya. Derfor deltok han i dag i det italienske endagsrittet Giro del Piemonte. Rittet ble preget av de samme rytterne som var med å dominere VM-rittet. I motsetning til i Australia klarte Philippe Gilbert i dag å vinne. Han tok seieren foran Leonardo Bertagnolli og Matti Breschel. Thor Hushovd fikk det tøft opp den siste bakken, men kom i mål til en meget respektabel plassering, rett utenfor topp 10.

Plasseringen var ikke det viktigste for Hushovd i dag. Selvsagt hadde det vært moro å se han krysse mållinja først, men det kommer andre og viktigere anledninger senere, hvor vi forhåpentligvis får se verdensmesteren krysse mållinja først. I dag var nok opplevelsen langt viktigere enn resultatet for Hushovd. han skal utvilsomt får lov til å bruke disse to rittene i Italia (han skal også kjøre Lombardiet Rundt på lørdag) til å nyte følelsen av å være verdensmester på sykkel. For Hushovd er akkurat så stolt av å bære regnbuetrøya som en skikkelig verdensmester skal være.

Sett med norske øyne var det også hyggelig å se at Lars Petter Nordhaug kjørte et godt ritt. Han har slitt med en rumpeskade, men i dag kjørte han både aktivt og godt. Han ble ca nummer 25, noe som nok engang beviser at han har taklet overgangen til proff ekstremt bra. Lombardiet Rundt på lørdag er et løp han elsker, og som passer han veldig bra. Det hadde vært veldig morsomt å se han med i finalen der. Også Gabriel Rasch kjørte dagens ritt, og han melder om fallende form. På lørdag får de tre nordmenne med seg Edvald Boasson Hagen, så få for guds skyld med deg det rittet! Tror både TV2 Zebra og Eurosport sender rittet.

PS: Ønsker du å se bilder av Hushovd i dag anbefaler vi cyclingnews.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar